Obavijesti

News

Komentari 100

Ministar Vrdoljak: Mi nećemo imati najskuplje gorivo u regiji

Ministar Vrdoljak: Mi nećemo imati najskuplje gorivo u regiji
12

Pad cijena goriva komentirao je i premijer rekavši da se Ministarstvo gospodarstva više ne može uključiti u formiranje cijena goriva jer ''u EU to tako ne funkcionira''

VIDEO

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je u utorak kako država prati cijene goriva i po potrebi će reagirati

Na upit padaju li cijene goriva u Hrvatskoj presporo u odnosu na cijenu nafte i hoće li država reagirati, ministar Ivan Vrdoljak je rekao da pomno prate cijene i ponašanje prodavača. 

- Imamo najveći pad cijena poslije Njemačke. Pratimo cijene i kada vidimo da bi one trebale biti niže nego da ih reguliramo, reagirat ćemo. Neće to biti na tjednoj bazi, ali sigurno nećemo dozvoliti da budemo najskuplji u regiji. Jesam liberalan, ali reagirat ćemo ako vidimo da su cijene previsoke - rekao je Vrdoljak. 

Milanović: Pad cijena je dobar, Ministarstvo ne može sudjelovati

Premijer Zoran Milanović u utorak je izjavio kako je za Hrvatsku dobro da padaju cijene goriva jer će građani novac usmjeriti negdje drugdje. 

Ocijenio je kako je to dobro za ekonomiju, ali ne i za države koje izvoze naftu, poput Rusije, za koju je rekao kako bi se mogla naći u recesiji. Premijer je tijekom posjeta Končar-Električnim vozilima rekao i kako se Ministarstvo gospodarstva više ne može uključiti u proces formiranja cijena goriva rekavši kako u EU ''to tako ne funkcionira'. 

- Ovo je slobodno tržište - dodao je i zaključio kako je dobro da cijene padaju. 

'Kakvo je to planiranje ako se već sad krene u suludu potrošnju'

Milanović se osvrnuo i na trošenje ministara u prosincu. Stao je na stranu ministra financija Borisa Lalovca koji već danima apelira na svoje kolege da smanje potrošnju kako bi se smanjio proračunski deficit.

- Kakvo je to planiranje ako se krajem godine uvijek krene u suludu potrošnju. To nije stvar apela, već zdravog razuma. Mi ćemo sada mikroskopski gledati da vidimo što se radilo posljednjih mjesec dana. To će nam biti dobra škola za iduću godinu i siguran sam da ćemo na osnovi tog iskustva ostvariti uštede - rekao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa