Obavijesti

News

Komentari 58

Milanović: Premijer mota glavnu državnu odvjetnicu kao gibanicu oko lakta

Milanović: Premijer mota glavnu državnu odvjetnicu kao gibanicu oko lakta

Nešto je jako trulo u tom sustavu. Ako se međusobno oni tako odnose jedni prema drugima, smještaju jedni drugima, a posebno glavna i odgovorna osoba, onda možete misliti kako sustav funkcionira, kaže Milanović

VIDEO

Predsjednik Zoran Milanović u Križevcima je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom dana grada, a tamo daje i izjavu. Rekao je kako se prvo želi osvrnuti na teme koje su važnije “od košinskih, čaršijskih”.

- Prije nekoliko dana je na jedan krajnje pokvaren način proganjana šefica USKOK-a, prije toga je glavna državna odvjetnica koja je trenutno obnaša i dužnost glavnog državnog autolimara, proganjala i svog prethodnika Jelenića. Htjela ga je izbaciti iz sustava pa je ta nakana propala. Nešto je jako trulo u tom sustavu. Ako se međusobno oni tako odnose jedni prema drugima, smještaju jedni drugima, a posebno glavna i odgovorna osoba, onda možete misliti kako sustav funkcionira u provođenju svoje ustavne i zakonske zadaće, a to je progon počinitelja kaznenih djela - rekao je predsjednik Milanović.

Slanje ministra HDZ-a u zatvor u ovoj se državi ipak ne prašta...
Slanje ministra HDZ-a u zatvor u ovoj se državi ipak ne prašta...

Dodao je kako je ta tema zaboravljena nakon dva, tri dana, a da se Plenković opet hvata “nekakve prčvarnice u Slavonskoj, gdje su neki ljudi zalazili”. Poručio je premijeru da se "u kući obješenog ne spominje konopac", osvrćući se na njegovo spominjanje Dragana Kovačevića i kluba u Slovenskoj u kojoj se, kako je rekao "vucaralo pola Plenkovićeve vlade".

- Spominje Dragana Kovačevića koji je optužen od DORH-a nakon dvije godine kilavljenja i premijer, koji glavnu državnu odvjetnicu mota kao gibanicu oko lakta, komentira slučaj Dragana Kovačevića, svog prijatelja, a mog znanca. To je sediranje, uspavljivanje svih nas, da otupimo i da to ide tako i postane normalno. Kada nekog prozivam ja, nastojim dati što više argumenata i spreman sam razgovarati o njihovoj validnosti - odgovorio je Milanović.

Rekao je i da Plenković “proganja kao vrag grešnu dušu”. Premijeru, koji ga je u posljednjem istupu prozvao primitivcem, Milanović je odgovorio da možda nije najkulturniji, "ali među onima koji su kulturniji on (Plenković) sigurno nije".

Na Plenkovićeve prozivke za šmrkanje rekao je da "ako misli na opijate, to su opijati koje koriste HDZ-ovci". "Preskupo je to za nas koji nisu pljačkali", odgovorio je.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Predsjednik Milanović u Križevcima posjetio Zvjezdarnicu i Razvojni centar i tehnološki park 27:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe