Obavijesti

News

Komentari 33

Milanović se u New Yorku nije sastao s prvim čovjekom UN-a

Milanović se u New Yorku nije sastao s prvim čovjekom UN-a

Pa ja sam bio u dilemi dal' da dođem ili da to obavi ministar vanjskih poslova, što je visoka razina isto. Mnoge države ne dolaze, rekao je predsjednik Milanović

VIDEO

Zoran Milanović započeo je svoj posjet SAD-u prema planu i susreo se s hrvatskom zajednicom.

- Lijepo je bilo ovdje vidjeti hrvatsku zajednicu. I to se mijenja, ovo je nekad bila talijanska crkva. Talijani su otišli, Hrvati su tu. I tako... Bilo je lijepo - rekao je Milanović.

Nakon posjeta hrvatskoj zajednici predsjednik se trebao sastati s prvim čovjekom UN-a Antonijom Guterresom, no kako neslužbeno doznaje Nova TV taj se susret na kraju nije dogodio.

Tko je to bio važniji od Guterresa još se ne zna, a iz Ureda predsjednika se još nisu oglasili oko toga.

S predsjednikom Kostarike pričao o bilateralnoj suradnji 

Uoči 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a, hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom, priopćeno je iz njegova ureda.

Na sastanku dvojice predsjednika razgovaralo se o unapređenju bilateralne suradnje pri čemu je dogovoreno i podizanje diplomatske razine bilateralnih odnosa dviju država.

Milanović iz New Yorka: 'Bio sam u dilemi doći ili ne. Ozbiljne stvari se događaju u susjedstvu'
Milanović iz New Yorka: 'Bio sam u dilemi doći ili  ne. Ozbiljne stvari se događaju u susjedstvu'

Predsjednici Milanović i Quesada složili su se kako dobrim odnosima Hrvatske i Kostarike pridonosi i mala, ali dobro organizirana hrvatska zajednica u Kostariki, osobito u gradu Puntarenas.

Razgovarali su i o pandemiji koronavirusa i načinu kako riješiti probleme koje je ona uzrokovala.

Dvojica predsjednika su razgovarala i o zaštiti ljudskih prava, kako u kontekstu borbe protiv covida-19, tako i kroz multilateralnu suradnju.

Hrvatska i Kostarika su ponedjeljak u UN-u organizirale, kao supredsjedatelji, ministarski sastanak o ulozi žena u sprječavanju masovnih zločina kao doprinos toj vrsti multilateralne suradnje, dodaje se u priopćenju.

Hrvatski predsjednik stigao je u nedjelju u New York gdje će sudjelovati na 76. Općoj skupštini UN-a i imati niz bilateralnih sastanaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa