Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
379 komentara

"Nikada neću biti predsjednik jer on ne mora govoriti istinu"

Ako Hrvatska želi biti neovisna o kreditorima i stvarati novu vrijednost, ali svjesno, a ne samo u pojedinim dijelovima, onda mora proizvoditi, zaključio je Milanović

Anđelko Suhodolčan/24sata
Foto: Anđelko Suhodolčan/24sata
379 komentara

Premijer Zoran Milanović, u pratnji ministara Hajdaš Dončića, Grčića i Mrsića, u Mariji Bistrici prisustvovao je proslavi dana Krapinsko-zagorske županije. Tom prigodom osvrnuo se na stanje u državi te rekao da ovako dalje više ne može, dug države prešao je 60 posto BDP-a, ali još ima šansi da se izvučemo. 

Prema Milanovićevim riječima, investicija ima, osobito u turizmu, i još će ih biti, ali to nije pravi put za Hrvatsku, ako želi stvarati nove vrijednosti i biti neovisna o kreditorima, onda mora proizvoditi i stvarati dodanu vrijednost, a za to turizam naprosto nije dovoljan. 

Istaknuo je da je 20 godina trajalo potkupljivanje određenih društvenih skupina, a sada kada se nešto hoće promijeniti, svi se drže za svoja neka prava i odbijaju bilo kakve promjene, a daljnji život na dug postaje nemoguć. Kazao je da su u Hrvatskoj svi protiv svega što se predloži, ali nitko ne kaže za što je. 

- Mi smo ubili industriju i proizvodnju, to je svjesno napravljeno 90-ih godina, ustvari to je bila razina kriminalnog nemara za koji nikakav rat nije opravdanje. Nema tog kiropraktičara, koji će ovu kralježnicu, bez duge i teške terapije dovesti u red, za to je potrebna puno naprednija kirurgija i dugotrajna terapija - slikovito je premijer opisao stanje u zemlji. 

Nakon što ga je netko oslovio kao predsjednika, Zoran Milanović je kazao da nije predsjednik i kategorički ustvrdio da nikada neće biti predsjednik RH.

– Predsjednik ne smije lagati, ali ne mora reći istinu i dobro da je tako, a istina je takva da je ljudi u politici ne vole čuti i nikada je neće voljeti čuti i zato nije moj posao da budem popularan i voljen nego da pridonesem tome da se otrijeznimo i shvatimo što je istina. Ne trijeznimo se od pijanog mamurluka nego od iluzije da imamo ono što nemamo – kazao je Milanović. 

Nakon proslave u hotelu 'Kaj' u Mariji Bistrici, Milanović se uputio u posjet tvrtki Boxmark u Zlatar Bistrici, koju je istaknuo kao primjer ulaganja i načina za izlazak iz krize, u kojoj radi više od 600 zaposlenih, a u Hrvatskoj više od 3200. Na novinarsko pitanje o gospodarskom planu HDZ-a, Milanović je rekao da to ni nije plan te da HDZ ima veliku moralnu i materijalnu odgovornost za ovakvo stanje u državi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message