Obavijesti

News

Komentari 283

'HDZ-ovci neka maknu prste s Vukovara i Ustavnog zakona'

'HDZ-ovci neka maknu prste s Vukovara i Ustavnog zakona'
1

Premijer Zoran Milanović rekao je da je spor s EK gotov. Ovo je dogovor od prije tjedan dana s Barrosom, i Reding je pročitala u riječ što je dogovoreno tada, tvrdi

VIDEO

Premijer Zoran Milanović rekao je u intervjuu za Dnevnik Nove TV kako je spor s EK gotov. 

- Ovo je dogovor od prije tjedan dana s Barrosom, i Reding je pročitala u riječ što je dogovoreno tada -  rekao je i dodao da je rečeno da će Hrvatska zakon primjenjivati od 1. siječnja iduće godine. 

- Apsolutno. Nije to trebalo kao svađa. Zemlje imaju dnevno sukobe s EK. Ja sam ovo dogovorio s Barrosom, s Reding nisam razgovarao, razgovarao sam s dosta europskih premijera i u biti me ovo na neki način obogatilo jer sam izmijenio razmišljanja s čelnicima država, uglavnom s čelnicima Vlada, o tome kako funkcionira Europski uhidbeni nalog i možda je dobro da zemlje nisu počele pisati svoja mišljenja. Recimo zanima me kako bi se očitovala Velika Britanija čijeg je premijera prije pola godine gospođa Reding izvrijeđala do temelja - odgovorio je premijer na pitanje je li nam ovo trebalo i dodao da je to način funkcioniranja u Europskoj komisiji i da se moramo na to naviknuti.

Je li baš priča o 'Lex Perković' nešto na čemu moramo pokazivati da imamo kičmu bilo je iduće pitanje za premijera, koji je rekao da će tema biti još puno i  poručio da je potpuno pogrešno sve zvati 'Lex Perković'.

- Pogrešno je sve svoditi na jednog čovjeka, a oni koji to svode na jednog čovjeka imat će priliku glasovati za promjenu Ustava jer jedino se ukidanjem zastare, tog čovjeka o kojem govore može procesuirati ili izručiti Njemačkoj.

- Zastara je razlog za odbijanje uhidbenog naloga, moramo ukinuti zastaru - rekao je premijer. 

'Da bi tog čovjeka izručili Njemačkoj moramo promijeniti Ustav'

Premijer je odgovorio i na pitanje štiti li svojim stavom Udbaša.

- Kako da štitim čovjeka koji je zaštićen institutom zastare. Pa da mi je rođeni otac. Da bi tog čovjeka izručili Njemačkoj moramo promijeniti Ustav jer čovjek je zaštićen zastarom - rekao je premijer. 

- Mi smo optuženi da štitimo zločince, još jučer navečer se čulo da je strašno što radi Vlada, ali samo pogledajte kako Reding razgovara s Cameronom i ostalima i vidjet ćete da ne bira riječi - rekao je premijer i još jednom ponovio da je ova stvar gotova.

'Nismo nikoga prevarili niti je to bila namjera'

Na tvrdnju da smo u EU ušli na prevaru premijer je rekao da dopušta mogućnost da smo pogriješili. 

- Mi nismo nikoga prevarili niti je to bila namjera. Ovo je prije svega unutarpolitičko pitanje - rekao je premijer koji se nada da je  HDZ čuo pohvale na račun Vukovara od strane Europske komisije, te se nada da će o tome prestati govoriti zauvijek.

- Ja nisam pregovarao uvjete našeg ulaska u EU, ali imam dužnost upozoriti na probleme o kojima onaj tko je pregovarao nije vodio računa. Potaknut ćemo raspravu o tome da se sve države izjednače u primjeni uhidbenog naloga - rekao je Milanović. 

'Rekao sam što namjeravam učiniti'

- Imam lošu vijest za pesimiste, bit će bolje - rekao je Milanović i osvrnuo se na svoj jučerašnji govor u Saboru u kojem je, kaže, rekao puno stvari pa i ono što namjerava učiniti i onaj tko je imao interesa je to, kaže, mogao čuti - rekao je.

Na tvrdnju da mjere dolaze kasno, Milanović je rekao da mjere imamo i da će sljedeća godina biti bolja te da ćemo imati gospodarski rast. 

- Financije zemlje su prenapregnute, to smo naslijedili, u prvoj godini smo smanjili deficit. Mi ćemo u iduće tri godine smanjiti deficit tri posto, ući ćemo u proceduru povećanog deficita s EK - objasnio je.

'Zagrebački SDP treba objediniti'

Premijer se osvrnuo i na trenutnu situaciju u zagrebačkom SDP-u i rekao kako je riječ o organizaciji koju treba objediniti, a koja je trenutno podijeljena.

- SDP ne treba biti na vlasti u Zagrebu, ali na ovakav način ne treba funkcionirati - rekao je premijer kojem se ne sviđa kampanja u Zagrebu vođena od strane jednog od kandidata, Davora Bernardića, za kojeg tvrdi da je gradi na animozitetu prema hrvatskoj Vladi.

Na kraju intervjua premijer je još jednom poručio HDZ-u da makne prste od Vukovara i od Ustavnog zakona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa