News

Komentari 71

Milanovićeva čestitka: Uskrs nas treba podsjetiti na dobrotu i ljubav prema bližnjima

Milanovićeva čestitka: Uskrs nas treba podsjetiti na dobrotu i ljubav prema bližnjima

Neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti, posebno prema našim sugrađankama i sugrađanima kojima je u ovom izazovnom vremenu potrebna pomoć

Predsjednik Zoran Milanović objavio je u subotu čestitku uoči Ukrsa u kojoj je poručio da nas blagdan treba podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela - dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak.

- Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti - napisao je predsjednik.

Milanovićevu čestitku prenosimo u nastavku

Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu, postavila pandemija i s njom povezane prijetnje koje ugrožavaju prije svega zdravstvenu, socijalnu i društvenu sigurnost i mir naših građanki i građana.

U teškim i izazovnim vremenima blagdan Uskrsa treba nas podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela - dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak. Uskršnji su blagdani vjernicima oduvijek i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, vrijeme propitkivanja svojih djela i postupaka.

Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti, posebno prema našim sugrađankama i sugrađanima kojima je u ovom izazovnom vremenu potrebna pomoć. Želim vam mirne blagdanske dane ispunjene radošću, provedite ih sretno u krugu obitelji i prijatelja.

Svima vama u Hrvatskoj i izvan Domovine koji najveći kršćanski blagdan slavite prema gregorijanskom kalendaru želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

Najčitaniji članci