Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milena Voškion: Ubojica je, ali je još uvijek moj sin...

Brižna i utučena ubojičina majka nastoji pronaći i ne pronalazi odgovor na pitanje zašto joj je sin mezimac postao ubojica. Voškion je ubio obitelj

Hajro Merdanović
Foto: Hajro Merdanović
13 komentara

Sine, što si to učinio? Nema više mog Renata, Deana, Nataše, Karle i Maura. Ostala sam sama. Bolje bi bilo da sam i ja pošla s njima, bolno jeca Milena Voškion (70), prisjećajući se nezapamćenog masakra koji je zgrozio Pulu i cijelu Hrvatsku. Tog kobnog četvrtka Milena Voškion je bila u bolnici u Lovranu.
- U kući su vam svi pobijeni - šokirao me policajac u lovranskoj bolnici. Onesvijestila sam se, a smirivali su me injekcijama - prisjeća se Milena, uz prolamajući krik, šokantne vijesti o obiteljskoj tragediji. Od tada noću više ne spava, a kaže, tada joj je najgora jezovita tišina u toj kući strave, koju s vremena na vrijeme razbijaju njezini bolni jecaji. Sina Damira još nije vidjela.
- A kako ću ga i vidjeti kad mi je sve to napravio. Ali, sin mi je. On će odgovarati za to što je učinio. Ne znam što bih mu uopće rekla da ga vidim, majka sam mu. Mojih više nema i živjet ću za njih dok mogu. Ne daj Bože ikome da se ovo dogodi - zavapila je Milena Voškion. Brižna i utučena Milena nastoji pronaći i odgovor na pitanje zašto joj je sin mezimac postao ubojica. Teško živi od samo 1600 kuna mirovine, a nakon strašne tragedije svi oni na koje je najviše računala okrenuli su joj leđa. Tek joj prvi susjedi pomognu odlaskom u trgovinu.
- Hodam sa štakom. Ni na groblje ne mogu svaki dan. Nemam kako. Ne mogu toliko cvijeća i svijeća nositi u autobusu. Sada me svi okrivljuju, kao da sam ja kriva što više nema mojih najmilijih. Kao da sam ja odlazeći u bolnicu znala da će ih moj sin sve poubijati. Pa tog četvrtka Damir me je trebao posjetiti, a umjesto njega, došla je policija - zaključila je Milena.

POSLJEDNJI CRTEŽ UNUKE KARLE (7) NOSI U TORBI
Bili smo zlatna obitelj. Na blagdane i slavlja svi smo bili zajedno na objedu, sretni i nasmijani. Ostaje mi samo tuga, bol. Uspomene naviru dok gledam njihove slike, kaže Milena i iz torbe vadi crtež koji je za nju samo dan prije nego li će umrijeti nacrtala unuka Karla (7).

SREĆA PREKINUTA U SAMO JEDNOM DANU
O sreći obitelji Voškion svjedoče brojne fotografije - Damir ljubi brata Deana, obiteljska fotografija, a sve je stalo u jednom danu. Nakon krvavog pohoda Damir Voškion se sam javio u policijsku postaju.
 
GOVORIO JE DA GA TRUJU LIJEKOVIMA
Često se tužio da ga boli glava. Govorio je da ga truju lijekovima. Njega je trebalo liječiti. Nije izgledao da će takvo što napraviti. Moju Karlu je vodio u školu i malog Maura je volio, sa suzama u očima ispričala je neutješna Milena Voškion.

Možda vas zanima i ovo:
Message