Obavijesti

News

Komentari 34

Milijan Brkić zvao osumnjičene i govorio im da su na popisu

Milijan Brkić zvao osumnjičene i govorio im da su na popisu
1

U nastavku suđenja bivšim specijalcima ATJ Lučko Franji Drlji i Boži Krajini na sudu su preslušavani telefonski razgovori snimani tijekom predistražnih radnji

VIDEO

U nastavku suđenja bivšim specijalcima ATJ Lučko Franji Drlji i Boži Krajini za zločin u Gruborima 25. kolovoza 1995. godine na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak su preslušavani telefonski razgovori snimani tijekom predistražnih radnji u listopadu 2009. godine

Na razgovorima se čuje kako Milijan Brkić Vaso, bliski suradnik Tomislava Karamarka, koji je u to vrijeme bio pomoćnik ravnatelja policije kontaktira osumnjičene specijalce i govori im da su na popisu.

- Dobit ćeš poziv od policije - kazao je tako u jednom razgovoru Branku Balunoviću koji je u to vrijeme bio pod istražnim mjerama, a kasnije se na sudu u postupku pojavljuje kao svjedok.

- Zakasnio si, već sam bio. Žena mi je uručila poziv - kazao mu je Balunović.

- Onda su brži od mene, ako si obavio, ok - odgovara mu Brkić.

Balunovića u više navrata kontaktira i Josip Čelić

Balunovića u više navrata kontaktira i Josip Čelić koji je zapovijedao specijalcima iz Lučkog tijekom te akcije. U više navrata s Balunovićem razgovara o Igoru te govori kako je zabrinut za njega jer mu se ne javlja te kako je on očito odlučio lagati kako bi spasio sebe. 

Nije potpuno sigurno o kojem je Igoru riječ, Igoru Radočaju, također jednom od specijalaca iz Lučkog, ili što je vjerojatnije, Igoru Beneti jednom od optuženih, koji je pronađen mrtav u studenom 2011. godine. Njegovu smrt policija je okvalificirala kao samoubojstvo vješanjem iako je i čak i bivši zapovjednik Sektora specijalne policije Željko Sačić izrazio sumnju u takav scenarij.

- Skontao sam da je Igor odlučio šta i kako će, da je odlučio lagati - kaže Čelić Balunoviću.

- Ne vjerujem da je on takav tip koji će nas ostaviti na cjedilu - odgovara mu Balunović.

- Ja vjerujem. On gleda sebe, njega istina ne zanima, ja čak mislim da se boji - objašnjava Čelić, na što mu Balunović govori.

- Skroz krivo razmišlja, mislim da je odabrao krivu stranu. Ako je tako, tako je - odgovara mu Balunović nakon čega više ne spominju Igora.

Milijan Brkić u ponedjeljak bi trebao svjedočiti na sudu i objasniti zbog čega je kontaktirao s osumnjičenima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa