Obavijesti

News

Komentari 78

Milijunaševa kći umrla na letu od alergijske reakcije: 'Horor...'

Milijunaševa kći umrla na letu od alergijske reakcije: 'Horor...'
1

Srednjoškolka iz Fulhama pažljivo je provjerila sastojke prije kupovine jer zna da je alergična, no ovog puta sezam, na koji je ona alergična, nije bio naveden na deklaraciji jer je bio sastojak koji se pekao u samom pecivu

VIDEO

Engleski milijunaš i tajkun Nadim Ednan-Laperouse, osnivač tvrtke WOW toys, zahtjeva odgovore nakon što je njegova kći (15) tragično preminula. Ona je tijekom Londona do Nice zadobila snažnu alergijsku reakciju na sendvič koji je kupila u zračnoj luci u Londonu. 

Natasha Ednan-Laperouse kupila je Pret a Manger-ov sendvič s artičokom, maslinama i namazom u trgovini na Heathrowu prije nego se srušila na letu.

Srednjoškolka iz Fulhama pažljivo je provjerila sastojke prije kupovine, no ovog puta sezam, na koji je ona alergična, nije bio naveden na deklaraciji jer je bio sastojak koji se pekao u samom pecivu.

'Shvatila da nešto nije u redu tek kad je vidjela crvene fleke'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Shvatila je da nešto nije u redu tek kad su se crvene fleke počele pojavljivati na njezinoj koži, a tada joj je otac već ubrizgao prvu od dvije injekcije koje uvijek ima sa sobom u hitnom slučaju. No, unatoč injekciji, djevojka je počela hiperventilirati, te su joj dali i drugu dozu. Djevojci je ipak stalo srce te je preminula u bolnici u Nici, piše Daily Mail

Pokrenuta je istraga u Londonu tijekom koje će se uzeti izjave obitelji, menadžer trgovine u kojoj je djevojka kupila sendvič, ali i šef sigurnosti britanskog trgovačkog lanca hrane u kojem je djevojka kupila sendvič.

'Bol je nepodnošljiva. Sve nas podsjeća na nju...'

- Sada, kao tročlana obitelj, moj sin, supruga i ja još se pokušavamo priviknuti na život bez naše voljene cure. To je svakodnevna bitka, horor, a bol je neopisiva. Sve što kažemo i napravimo jer podsjetnik da ona više nije s nama, njezina prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njezina putna torba za odmor u Nici koja nikada nije raspakirana. Nepodnošljivo je - rekao je otac Nadim.

Tijekom istrage očekuje se kako će se ispitati treba li postrožiti deklaracije. Naime, vjeruje se kako je sezam bio zapečen u pecivu, a ne kako je običaj da se pospe na vrh. 

Sezam je jedan od 14 alergena koji prema zakonima mora biti naveden na deklaracijama pakirane hrane. No, rupe u zakonu nekim kompanijama omogućuju da ga u nekim situacijama ne moraju navesti, poput hrane koja je napravljena isti dan u kuhinji gdje se ista prodaje. Umjesto deklaracije, natpisi na policama upozoravaju kupce da se kod osoblja raspitaju o potencijalnim alergenima u hrani.

Ako istraga mrtvozornika ustvrdi da je bilo problema u informacijama o alergiji moglo bi doći do civilnih tužbi.

Također, ispitat će se i osoblje British Airwaysa oko akcija koje su poduzeli da spase život nesretnoj djevojci, kakvu su obuku prošli i kakvu opremu imaju za takve situacije.

Glasnogovornik Preta, trgovine u kojoj je djevojka kupila sendvič rekao je: 'Duboko žalimo zbog Natashine tragične smrti i naše misli su s njezinom obitelji i prijateljima. Alergije na hranu i kako prenosimo informacije o alergenima u našoj hrani shvaćamo vrlo ozbiljno. Sudjelovat ćemo maksimalno u istrazi.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje