Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milijunaševa kći umrla na letu od alergijske reakcije: 'Horor...'

Srednjoškolka iz Fulhama pažljivo je provjerila sastojke prije kupovine jer zna da je alergična, no ovog puta sezam, na koji je ona alergična, nije bio naveden na deklaraciji jer je bio sastojak koji se pekao u samom pecivu

Foto: Facebook
78 komentara

Engleski milijunaš i tajkun Nadim Ednan-Laperouse, osnivač tvrtke WOW toys, zahtjeva odgovore nakon što je njegova kći (15) tragično preminula. Ona je tijekom Londona do Nice zadobila snažnu alergijsku reakciju na sendvič koji je kupila u zračnoj luci u Londonu. 

Natasha Ednan-Laperouse kupila je Pret a Manger-ov sendvič s artičokom, maslinama i namazom u trgovini na Heathrowu prije nego se srušila na letu.

Srednjoškolka iz Fulhama pažljivo je provjerila sastojke prije kupovine, no ovog puta sezam, na koji je ona alergična, nije bio naveden na deklaraciji jer je bio sastojak koji se pekao u samom pecivu.

'Shvatila da nešto nije u redu tek kad je vidjela crvene fleke'

Shvatila je da nešto nije u redu tek kad su se crvene fleke počele pojavljivati na njezinoj koži, a tada joj je otac već ubrizgao prvu od dvije injekcije koje uvijek ima sa sobom u hitnom slučaju. No, unatoč injekciji, djevojka je počela hiperventilirati, te su joj dali i drugu dozu. Djevojci je ipak stalo srce te je preminula u bolnici u Nici, piše Daily Mail

Pokrenuta je istraga u Londonu tijekom koje će se uzeti izjave obitelji, menadžer trgovine u kojoj je djevojka kupila sendvič, ali i šef sigurnosti britanskog trgovačkog lanca hrane u kojem je djevojka kupila sendvič.

'Bol je nepodnošljiva. Sve nas podsjeća na nju...'

- Sada, kao tročlana obitelj, moj sin, supruga i ja još se pokušavamo priviknuti na život bez naše voljene cure. To je svakodnevna bitka, horor, a bol je neopisiva. Sve što kažemo i napravimo jer podsjetnik da ona više nije s nama, njezina prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njezina putna torba za odmor u Nici koja nikada nije raspakirana. Nepodnošljivo je - rekao je otac Nadim.

Tijekom istrage očekuje se kako će se ispitati treba li postrožiti deklaracije. Naime, vjeruje se kako je sezam bio zapečen u pecivu, a ne kako je običaj da se pospe na vrh. 

Sezam je jedan od 14 alergena koji prema zakonima mora biti naveden na deklaracijama pakirane hrane. No, rupe u zakonu nekim kompanijama omogućuju da ga u nekim situacijama ne moraju navesti, poput hrane koja je napravljena isti dan u kuhinji gdje se ista prodaje. Umjesto deklaracije, natpisi na policama upozoravaju kupce da se kod osoblja raspitaju o potencijalnim alergenima u hrani.

Ako istraga mrtvozornika ustvrdi da je bilo problema u informacijama o alergiji moglo bi doći do civilnih tužbi.

Također, ispitat će se i osoblje British Airwaysa oko akcija koje su poduzeli da spase život nesretnoj djevojci, kakvu su obuku prošli i kakvu opremu imaju za takve situacije.

Glasnogovornik Preta, trgovine u kojoj je djevojka kupila sendvič rekao je: 'Duboko žalimo zbog Natashine tragične smrti i naše misli su s njezinom obitelji i prijateljima. Alergije na hranu i kako prenosimo informacije o alergenima u našoj hrani shvaćamo vrlo ozbiljno. Sudjelovat ćemo maksimalno u istrazi.'

Možda vas zanima i ovo:
Message