Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
109 komentara

Milinović o izbacivanju: 'To je neopravdano i nedemokratski'

Visoki časni sud HDZ-a odlučio je Darka Milinovića isključiti iz stranke, a on se ubrzo oglasio priopćenjem u kojem kaže da će u sljedećih par dana pojasniti sve detalje oko novonastale situacije

Zagreb: Milinović rješava "statusna pitanja" pojačavajući pritisak na vodstvo HDZ-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
109 komentara

Darko Milinović ocijenio je u ponedjeljak da je odluka Visokog suda časti HDZ-a o njegovom isključenju iz stranke "nepravedna i nedemokratska" te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji.

"Razumijem zainteresiranost medija oko novonastale situacije povodom mog neopravdanog i nedemokratskog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice. Obaviještavam Vas da ću unutar nekoliko idućih dana organizirati tiskovnu konferenciju gdje ću pojasniti sve detalje oko novonastale situacije", stoji u Milinovićevom priopćenju upućenom javnosti pola sata nakon odluke o isključenju iz HDZ.

Milinović u kratkoj izjavi svojoj stranci, Hrvatskoj demokratskoj zajednici želi sve najbolje.

PAD LIČKOG KAUBOJA HDZ izbacio Darka Milinovića, pitanje je hoće li ostati župan

U drugoj izjavi na stranici GSSPress prenosi se slična izjava za članove stranke, u kojoj Milinović kaže da je odluka nedemokratska i nepravedna te da je jedini razlog tome što je zajedno s članovima tražio odgovore zašto se već treći put odgađaju izbori u Gospiću i županiji. 

- To je jedini moj „krimen“. Usprkos ovome nikad Vas neću izdati i dalje ću se zajedno sa Vama, članovima i svim ostalima građanima Ličko-senjske županije boriti za interese iste - navodi se u izjavi u kojoj dodaje da se zahvaljuje na povjerenju koje su mu ukazali na svim izborima.

Jednoglasno ga isključili

Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je danas odlučio da se Darko Milinović isključi iz stranke, rekao je nakon jednoipolsatne sjednice predsjednik Suda časti Davor Miličević.

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza,  te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message