Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
104 komentara

Milinović: Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti iz stranke!

Spreman sam na svaku odluku koja mi omogućava da budem kandidat za nedjeljnim izborim, kazao je Milinović i demantirao da će, ako se vrati u Sabor, tamo biti oporba premijeru Andreju Plenkoviću

hdznapustanje
Foto: Filip Kos/PIXSELL
104 komentara

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira u nedjelju na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji.

- Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti iz svojih redova i na taj način onemogućiti da se kandidiram u nedjelju. Ja sam uvjeren i spreman sam na svaku odluku koja mi omogućava da budem kandidat za nedjeljnim izborima - dodao je.

Demantirao je da će, ako se vrati u Sabor, tamo biti oporba premijeru Andreju Plenkoviću.

- Ne odgovara izjava da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Plenkovića, ali neću bezrezevno držati ruku - rekao je Milinović novinarima na izlasku iz Hrvatskog sabora.

U Saboru se raspitivao o proceduri u slučaju izbacivanja iz stranke

Miliović je ranije stigao u Sabor gdje se uputio u Tajništvo, odnosno Klub HDZ-a kako bi, pretpostavlja se, riješio neke statusne dvojbe.

Na ulasku u saborsku zgradu Milinović nije specificirao razloge dolaska, nije davao izjave, najavio je da će to eventualno učiniti na izlasku.

ODLUKA STRANKE HDZ: Pokrenut je stegovni postupak protiv D. Milinovića

- Reći ću vam (kasnije) - uzvratio je na novinarsko pitanje je li njegov dolazak u Sabor potvrda da se vraća u zastupničke klupe?

U kasnijem telefonskom razgovoru Milinović je pak otkrio da se nalazi u Klubu HDZ-a gdje, kaže, čeka tajnika Sabora Davora Orlovića da mu objasni pravnu proceduru u slučaju da ga izbace iz HDZ-a.

hdznapustanje KAZNA U HDZ-u ljuti zbog autobusa: Odmetnik Dado je pedala...

Tom je prilikom rekao i kako bi mogao prihvatiti da od stranke dobije opomenu, ne i isključenje, jer bi u prvom slučaju još mogao izaći na izbore za županijski HDZ.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva JANDROKOVIĆ: 'Statut omogućuje isključenje Darka Milinovića iz stranke'

Milinović je u četvrtak navečer najavio da će, izbace li ga iz HDZ-a, podnijeti ostavku na mjesto ličko-senjskog župana i vratiti se u Sabor gdje neće podržavati Andreja Plenkovića te će se na izborima kandidirati kao nezavisni kandidat za župana.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) pokrenulo je u stegovni postupak protiv Milinovića, zbog osobito teške povrede članske obveze, što po statutu HDZ-a podrazumijeva isključenje iz stranke. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojašnjava HDZ.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message