Obavijesti

News

Komentari 166

Miljak: HČSP će svoje prijatelje prošetati gradom, nek nas tuku

Miljak: HČSP će svoje prijatelje prošetati gradom, nek nas tuku
1

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, Marko Fančović iz Građanske akcije i Mario Šimunković bili su gosti emisije "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" na 24sata TV-u

VIDEO

Zabrana Međunarodnog skupa nacionalista i neofašista u Zagrebu, neofašizam u Hrvatskoj i Europi i teritorijalne pretenzije pojedinih stranaka prema Hrvatskoj teme su o kojima se raspravljalo u emisiji '60 minuta s Tihomirom Ladišićem' u četvrtak. Gosti emisije su bili Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, Marko Fančović iz Građanske akcije i Mario Šimunković, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagreba. Miljak je komentirao kako će članovi HČSP-a kao turisti otići na Markov trg u petak, ukoliko Vlada u međuvremenu ne zabrani dolazak i turistima.

- Suočeni smo s neviđenom kampanjom koja nije ničim utemeljena. Mislili smo da je diktatura i kolonijalizam iza nas, ali izgleda da se to vratilo u najvećem svjetlu. Milanović i njegova partija očito ne mogu podnijeti drugačije mišljenje od svog - zaključio je Miljak. Dodao je kako izgleda da se može govoriti samo ono što Vlada misli. Predsjednik HČSP-a kazao je kako ne zna na temelju čega je Milanović zaključio da oni šire govor mržnje. 

Marko Fančović istaknuo je kako nema sumnje kako stranke koje dolaze iz drugih zemalja stavljaju u putanje teritorij Hrvatske. Kaže kako postoje neke norme i neke stvari koje su u Ustavu RH. Mario Šimunković spomenuo je kako je Vlada zabranila skup tek nakon što su se građani sami tome usprotivili. Kazao je kako HČSP zapravo surađuje s četničkim skupinama. 

Miljak je kazao kako će HČSP svoje prijatelje iz ostalih zemalja koji dođu u petak prošetati gradom te će ih odvesti na Markov trg pa neka ih tuku ako žele. Ističe kako će Vlada trebati objasniti sve etikete koje je zalijepila strankama koje dolaze. Fančović je kazao kako će Građanska akcija pozvati građane da svojim dolaskom izraze nezadovoljstvo skupom. Šimunković je pak zaključio kako HČSP može sada glumiti žrtvu, ali su građani izjasnili svoj stav o skupu.

Podsjetimo, Međunarodna nacionalistička konferencija najavljena je u Zagrebu 13. travnja, a iako su skup trebali imati u Matici hrvatskoj, odlučili su da im neće ustupiti svoj prostor. Matica hrvatska je taj potez napravila nakon što je negativno na skup reagirala i Vlada.

Ekstremna desnica ipak ima skup na Trgu u Zagrebu?

Nakon što je policija zabranila održavanje skupa ekstremnih desničara kojeg je organizirao HČSP, desničarska udruga Hrvatski uljudbeni pokret je priopćila kako su dobili od policije dozvolu za okupljanje na trgu. Skup će početi u petak u 18 sati.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a, za Dnevnik 3 HTV-a je rekao kako je skup politički egzibicionizam. Kaže kako je neozbiljno i štetno pozvati nekoga tko dovodi u pitanje teritorij Hrvatske. 

- S jedne strane nema nitko pravo određivati tko s kim smije razgovarati. To je neprihvatljivo u demokratskom društvu. Vlada je u tom smislu trebala dozvoliti skup - rekao je Srb. 

Dodaje kako nema nitko pravo u ime nekog drugog misliti i određivati što treba biti. Istaknuo je i kako ovakav skup može naštetiti hrvatskim generalima, koji su ionako u teškom položaju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa