Obavijesti

News

Komentari 0

Ministar: Austrija obustavlja pomoć Palestincima nakon napada Hamasa na Izrael

Ministar: Austrija obustavlja  pomoć Palestincima nakon  napada Hamasa na Izrael

Vladajući konzervativci neutralne Austrije zauzeli su jedno od najproizraelskijih stajališta u Europskoj uniji posljednjih godina

VIDEO

Austrija obustavlja pomoć Palestincima, ukupno oko 19 milijuna eura za nekoliko projekta, kao odgovor na smrtonosni napad islamističke skupine Hamasa na Izrael, rekao je ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg u ponedjeljak.

Vladajući konzervativci neutralne Austrije zauzeli su jedno od najproizraelskijih stajališta u Europskoj uniji posljednjih godina. Izraelska zastava podignuta je iznad ureda kancelarke i ministarstva vanjskih poslova nakon šokantnog napada Hamasa koji je u subotu pokrenut iz Pojasa Gaze.

Vlasti BiH ponovno nesložne, Komšić kritizirao Krišto zbog 'neoprezne' potpore Izraelu
Vlasti BiH ponovno nesložne, Komšić  kritizirao Krišto zbog 'neoprezne' potpore Izraelu

- Razmjeri terora su toliko užasni ... da se ne možemo vratiti uobičajenom poslu. Stoga ćemo zasad staviti na led sva plaćanja iz austrijske razvojne suradnje- rekao je Schallenberg za radio ORF.

Schallenberg nije pritom napravio razliku između pomoći za Gazu, palestinsku enklavu kojom vlada Hamas, i mnogo veću Zapadnu obalu, kojom upravlja Palestinska uprava koju podržava Zapad i predvodi predsjednik Mahmud Abas, čiji je pokret Fatah suparnik Hamasu.

U nedjelju je susjedna Njemačka raspravljala treba li zaustaviti pomoć Palestincima nakon napada Hamasa, a ministrica razvoja Svenja Schulze iz vladajućih socijaldemokrata rekla je da je vlada uvijek pazila da se novac koristi samo u miroljubive svrhe.

VIDEO Stotine propalestinskih prosvjednika divljale u Americi, gazili i palili izraelsku zastavu
VIDEO Stotine propalestinskih prosvjednika divljale u Americi, gazili i palili izraelsku zastavu

Schallenberg je rekao da će Austrija procijeniti svoje projekte prije nego što odluči kako nastaviti u konzultacijama s partnerima unutar i izvan EU.

Hamasovi militanti ubili su 700 Izraelaca i oteli desetke u najsmrtonosnijem takvom upadu od Jomkipurskog rata prije 50 godina, zbog čega je Izrael uzvratio najžešćim bombardiranjem Gaze ikada, ubivši više od 400 ljudi.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...