News

Komentari 0

Ministar Goran Marić u Umagu i Poreču potpisao ugovore

Ministar Goran Marić u Umagu i Poreču potpisao ugovore

Ovim se darivanjem nekretnina konačno privodi kraju višegodišnji trud Gradske uprave da sustavno riješi problematiku divljih deponija na širem području Umaštine

U svrhu izgradnje postrojenja za reciklažu građevinskog materijala i deponija neiskoristivog građevinskog materijala u predjelu zone Valdemat, RH je Umagu darovala nekretnine ukupne površine 67.889 četvornih metara, vrijedne 6.150.000 kuna.

Svečanost potpisivanja upriličena je u utorak u Gradskoj vijećnici Grada Umaga, tijekom koje su ministar državne imovine Goran Marić te gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese potpisali Ugovor od velike važnosti za zajednicu.

Ovim se darivanjem nekretnina konačno privodi kraju višegodišnji trud Gradske uprave da sustavno riješi problematiku divljih deponija na širem području Umaštine te izgradi postrojenje i deponij za građevinski materijal u visini od 10-tak milijuna kuna na Valdematu do 2020. godine.

Osim toga ministar Marić gostovao je i u Poreču, a tamo se susreo sa gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i direktorom komunalnog poduzeća Usluge Milanom Lakovićem. Ministar je potpisao ugovor o upotrebi nekretnina u Poreču, takozvani Vrtovi, u neposrednoj blizini pošte, a sve kako bi se ta ista površina mogla koristiti za potrebe zatvorenog parkirališta koje je u ljetnim mjesecima zaista neophodno. Grad Poreč i Usluga će RH za par mjeseci korištenja zemljišta platiti koncesiju od 500 tisuća kuna.

Najčitaniji članci