Obavijesti

News

Komentari 176

Ministar Grčić i župan Vujić parkirali na invalidsko mjesto

Ministar Grčić i župan Vujić parkirali na invalidsko mjesto
3

Rijeka: Branko Grčić i Vidoje Vujić su službene limuzine bez "grama srama" parkirali na mjesta za invalide. Poslije su naredili vozačima da se preparkiraju

VIDEO

Branko Grčić i Vidoje Vujić obišli su danas novootvoreni Centar primarne zaštite u Matuljima. Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije te obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije kasnili su na zakazan protokol četrdesetak minuta. Došavši na parkiralište u žurbi su ih službeni vozači 'iskrcali' na parkiralištu na mjestima za invalide. Na tim mjestima automobili su se zadržali svega nekoliko minuta, da bi ih vozači zatim propisno parkirali. 

Grčića i Vujića dočekao je načelnik Matulja Mario Čičković kao i djelatnici Centra, koji su ih čekali ispred ulaza u zgradu. U Centar je utrošeno 7,4 milijuna kuna, a financiralo ga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova te Primorsko-goranska županija, a projekt je realiziran iz programa EIB III odnosno zajmovima Europske investicijske banke.

Vlada planira iz fondova izgraditi prugu Rijeka-Zagreb

Ministar je iznio podatke da je do sada Hrvatska iz svih pretpristupnih fondova ukupne vrijednosti 970 milijuna eura izvukla 67,5 posto.

- To je respektabilan iznos s obzirom na to da nismo uplatili ni kune, ni eura u proračun EU, to je neto iznos koji nam je nepovratno poklonjen - rekao je Grčić. Sada u ministarstvu rade užurbano na pripremama projekata, ministar iznosi da je u stalnom kontaktu s predstavnicima Europske komisije od koje su dobili naputke da na tri područja moraju posebno intenzivno raditi.

- Prvo je osiguravanje dovoljno velikog broja ljudi u sustavu koji se mogu baviti procedurama za povlačenje iz fondova, drugo veliko područje je upravo priprema projekata i treće je osiguranje proračunskih sredstava za sufinanciranje vlastite proizvodnje - istaknuo je ministar. 

Na pitanje do kada nam je rok za pripremu projekata ministar je odgovorio da je pravilo kako dvostruko veća vrijednost projekata mora biti pripremljena u odnosu na novce koji u datom trenutku stoje na raspolaganju, to bi po Grčiću bio dobar start, a zatim bi se trebalo nastaviti s kontinuiranim razvojem projekta za financiranjem u idućim razdobljima.  

Ministar je istaknuo da je njegova Vlada podignula iskorištenost iz IPA pristupnih fondova s 37 posto, koliko su zatekli na početku godine na 60 posto u ovom trenutku.

- To je jedan sjajan rezultat, a voljeli bismo da start u strukturne fondove bude jednako tako uspješan - objasnio je Grčić. Osim Pelješkog mosta, Vlada planira iz fondova izgraditi i prometnu infrastrukturu poput pruge Rijeka-Zagreb, odlagališta otpada te vodoopskrbne sustave većih gradova, čiji su projekti i najpripremljeniji, zbog čega je ministar pohvalio Hrvatske vode. Uz velike projekte priprema se i niz manjih, regionalnih u poslovnoj i turističkoj infrastrukturi, a taj će se spektar i značajno proširiti čim dobijemo pristup strukturnim fondovima. 

Grčić o proračunu za 2013.

- Nadam se da će proračun za 2013. godinu biti objavljen idući tjedan na sjednici Vlade. Donošenje proračuna je doista zahtjevan posao, samo temeljem rasta kamata, uplaćivanja jedne milijarde i 700 milijuna članarine u EU proračun i brodogradnje rashodna strana raste preko pet milijardi kuna, koje negdje treba naći - rekao je Grčić koji nije htio govoriti o mogućim rezanjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa