Obavijesti

News

Komentari 117

Ministar Grčić: Od sada ćemo vas bombardirati projektima

Ministar Grčić: Od sada ćemo vas bombardirati projektima
1

Hrvatske ceste aplicirat će tri projekta - most Čiovo te splitsku i vodičku obilaznica za financiranje iz fondova Europske unije, rekao je ministar Branko Grčić

VIDEO

Potpredsjednik Vlada i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić te ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas su predstavili tri projekta Hrvatskih cesta koja su spremna za apliciranje za sufinanciranje iz EU fondova.

Riječ je o projektima most Čiovo sa spojnim cestama koji je vrijedan 32 milijuna eura, Splitskoj obilaznici na dijelu Kaštel Stari – Kaštel Gomilica čija gradnja će stajati 37 milijuna eura i o obilaznici Vodica vrijednoj 66,5 milijuna kuna.

Za ta tri projekta je moguće ukupno povući 80 milijuna eura iz Operativnog programa Promet 2007 – 2013. Svaki od tih projekata može se sufinancirati iz fondova EU do 80 posto. A ta sredstva moraju biti iskorištena do kraja 2016. godine.

Ministar Hajdaš Dončić je kazao da se radi o prva tri veća projekta u cestogradnji koji su spremni za apliciranje za EU fondove.

Potpredsjednik Vlade Grčić pak hrabro je najavio da će nas odsad bombardirati projektima koje su u zadnje dvije godine pripremali. Prema njegovim riječima, sadašnja Vlada nije zatekla ni jedan gotov projekt za financiranje iz EU fondova, a da će sada izaći na vidjelo što je sve ova Vlada radila dosad.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...