News

Komentari 3

Ministar je uručio ugovore o najmu i ključeve novih stanova četvorici pripadnika HV-a

Ministar  je uručio ugovore o najmu i ključeve  novih stanova četvorici pripadnika HV-a

U sklopu nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja djelatnih vojnih osoba na potpomognutim područjima, u utorak je u Petrinji ugovore o najmu i ključeve državnih stanova primilo četvero pripadnika HV-a

Nacionalni se program provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za potrebe kadrova određenih struka i zanimanja za kojima je posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

Na prigodnoj svečanosti ugovore im je u nazočnosti visokih vojnih dužnosnika uručio ministar obrane Mario Banožić, a ključeve državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Ministar Banožić tom je prigodom rekao kako je riječ o tripartitnoj suradnji Ministarstva obrane, Državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu te gradova potpomognutih područja.

"Vidimo da je 2019. i 2020. godine dodijeljeno 17 ovakvih stanova u Vukovaru, osam stanova u Kninu i danas četiri u Petrinji. To će biti praksa i ubuduće. Sukladno zakonu službe i pravilniku o stanovanju, želimo pomagati hrvatskim vojnicima u zbrinjavanju njihovih obitelji i zadržavanju na potpomognutom području, što doprinosi i kvaliteti Hrvatske vojske. Želja mi je da ovakve suradnje bude još više, tako da u budućnosti imamo još kvalitetnija rješenja", rekao je ministar obrane Mario Banožić..

Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje nastavlja i s drugim modelima stambenog zbrinjavanja, pa će tako četiri kadrovska stana uskoro dodijeliti i za potrebe Grada Petrinje, rekao je Nikola Mažar i dodao kako će ured nastaviti model po kojem će za 69 obitelji darovati građevinski materijal za izgradnju obiteljskih kuća, a 29 obitelji materijal je već dobilo. Ukupno će se na području Petrinje zbrinuti 103 obitelji koje će ostati živjeti u tom gradu.

"Na godinu nastavljamo i s izgradnjom zgrada i korištenjem sredstava iz EU-a kroz mehanizam otpornosti i oporavka, ukupno 22 milijarde eura, pa vjerujem da će građani taj novac osjetiti već sljedeće godine. Ove godine ćemo, bez obzira na koronakrizu, zbrinuti oko 800 obitelji", zaključio je Mažar.

Najčitaniji članci