Obavijesti

News

Komentari 3

Ministar je uručio ugovore o najmu i ključeve novih stanova četvorici pripadnika HV-a

Ministar  je uručio ugovore o najmu i ključeve  novih stanova četvorici pripadnika HV-a
6

U sklopu nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja djelatnih vojnih osoba na potpomognutim područjima, u utorak je u Petrinji ugovore o najmu i ključeve državnih stanova primilo četvero pripadnika HV-a

Nacionalni se program provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za potrebe kadrova određenih struka i zanimanja za kojima je posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

Petrinja: Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a

Na prigodnoj svečanosti ugovore im je u nazočnosti visokih vojnih dužnosnika uručio ministar obrane Mario Banožić, a ključeve državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Petrinja: Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a

Ministar Banožić tom je prigodom rekao kako je riječ o tripartitnoj suradnji Ministarstva obrane, Državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu te gradova potpomognutih područja.

"Vidimo da je 2019. i 2020. godine dodijeljeno 17 ovakvih stanova u Vukovaru, osam stanova u Kninu i danas četiri u Petrinji. To će biti praksa i ubuduće. Sukladno zakonu službe i pravilniku o stanovanju, želimo pomagati hrvatskim vojnicima u zbrinjavanju njihovih obitelji i zadržavanju na potpomognutom području, što doprinosi i kvaliteti Hrvatske vojske. Želja mi je da ovakve suradnje bude još više, tako da u budućnosti imamo još kvalitetnija rješenja", rekao je ministar obrane Mario Banožić..

Petrinja: Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a

Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje nastavlja i s drugim modelima stambenog zbrinjavanja, pa će tako četiri kadrovska stana uskoro dodijeliti i za potrebe Grada Petrinje, rekao je Nikola Mažar i dodao kako će ured nastaviti model po kojem će za 69 obitelji darovati građevinski materijal za izgradnju obiteljskih kuća, a 29 obitelji materijal je već dobilo. Ukupno će se na području Petrinje zbrinuti 103 obitelji koje će ostati živjeti u tom gradu.

Petrinja: Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a

"Na godinu nastavljamo i s izgradnjom zgrada i korištenjem sredstava iz EU-a kroz mehanizam otpornosti i oporavka, ukupno 22 milijarde eura, pa vjerujem da će građani taj novac osjetiti već sljedeće godine. Ove godine ćemo, bez obzira na koronakrizu, zbrinuti oko 800 obitelji", zaključio je Mažar.