Obavijesti

News

Komentari 14

Ministar Marić: Uskoro ćemo odabrati savjetnika za INA-u

Ministar Marić: Uskoro ćemo odabrati savjetnika za INA-u
3

Odgovarajući na upit novinara uoči sjednice Vlade, Marić je kazao da će sve biti brzo gotovo te da je to transparentan proces u kojem će hrvatska javnost o svemu biti obaviještena

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je izjavio kako će izbor investicijskih savjetnika za pružanje savjetničkih usluga Vladi u vezi s mogućom kupnjom dionica Ine biti brzo gotov te da će sve biti transparentno.

Odgovarajući na upit novinara uoči sjednice Vlade, Marić je kazao da će sve biti brzo gotovo te da je to transparentan proces u kojem će hrvatska javnost o svemu biti obaviještena.

- Dobili smo ponude od zaista renomiranih investicijskih savjetnika, globalnih, koji su po svojih referencama sigurno vrijedni da se detaljno proanaliziraju ponude. Odluka sama po sebi zaista nije jednostavna, jer između najboljih treba izabrati jednoga. S druge pak strane, to nam je možda umirujuća činjenica jer možemo računati na usluge najboljeg - istaknuo je Marić.

Sredinom prosinca lani Vlada je odredila rok do 15. siječnja ove godine za podnošenje ponuda financijskih savjetnika za pružanje savjetničkih usluga u vezi s mogućom kupnjom dionica Ine i naknadnom prodajom kupljenih dionica strateškom partneru.

Vladin poziv za angažman savjetnika bio je poslan na 20-ak adresa najeminentnijim kućama u tom području. Nedavno je Marić rekao da je Vlada zaprimila sedam ponuda, no da je bilo i nekoliko dodatnih zahtjeva te da se očekuje da će biti do 10-ak ponuda.

Ministarstva zaštite okoliša i energetike i financija zadužena su da ponude proanaliziraju, nakon čega će Vladi dati sažetak ponuda.

- Naša je ideja da čim završimo taj selekcijski proces, koji će biti vrlo skoro, da se počne raditi praktički odmah - izjavio je Marić, dodavši da su rokovi uvijek kratki.

Odgovarajući na upit novinara, kazao je da će i prije jeseni biti poznata analiza što je isplativo u vezi Ine.

- Ali, dozvolite, imamo neke faze koje ćemo ispunjavati. Znamo svi koliko je to složena transakcija, složen projekt i posao, pristupili smo mu vrlo odgovorno i temeljito, a u isto vrijeme transparentno - napomenuo je Marić.

Na upit o poreznim olakšicama vjerovnicima koji će otpisivati dugove blokiranim građanima, Marić je kazao kako ne bi komentirao ovršni zakon, jer je to u domeni Ministarstva pravosuđa.

No, istaknuo je da država može samostalno odlučiti nešto napraviti.

Kako je rekao, u slučaju blokiranih s manjim iznosima dugova, od 5.000 do 10.000 kuna, država je sa svojim potraživanjima relativno najmanje zastupljena, a puno više teleoperateri, kartičari i banke.

Stoga se, naveo je, razmatraju mogućnosti da se uz neke mjere potakne otpis i od ostalih vjerovnika, a sve će biti prezentirati kad se završi cijeli paket mjera.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa