Obavijesti

News

Komentari 167

Ministar 'poludio': Utukli 220 mil. kn, a zaboravili - skretnicu

Ministar 'poludio': Utukli 220 mil. kn, a zaboravili - skretnicu
1

Gradimo prvu prugu nakon 50 godina, koja treba spojiti Zagreb i Bjelovar. Ali u projektu ‘fali’ skretnica za Zagreb. Da nije intervenirao ministar, novosagrađena pruga bila bi slijepo crijevo još dvije godine

VIDEO

Dugo se na nju čekalo, iz europskih fondova povukli smo čak 85 posto novca, ona će skratiti putovanje iz Bjelovara za Zagreb sa sat i 45 minuta na 50 minuta, ali samo ako sagrade detalj od 50-ak metara, a to je - skretnica, zbog koje je, doznajemo, ministar prometa Oleg Butković izgubio živce.

- Čisti šlamperaj! Grade novu prugu od 220 milijuna kuna, ali nisu predvidjeli da se pruga spoji na koridor Dugo Selo - Koprivnica, koji vodi prema Zagrebu. Tako bi ova pruga ostala slijepo crijevo ako se u Gradecu ne sagradi skretnica kojom bi se ona spojila na međunarodni koridor prema Zagrebu - kaže zamjenik predsjednika Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petković.

Potvrđuju nam to i drugi dobro upućeni izvori iz HŽ-a, a doznajemo i to da je zbog svega ministar prometa Oleg Butković izgubio živce i naredio da propust poprave.

Iz Ministarstva prometa i HŽ Infrastrukture priznaju da skretnice nema, i to jer ju nisu ni planirali graditi sve dok ne rekonstruiraju spomenuti međunarodni koridor i ne dograde još jedan kolosijek. No taj projekt kasni dvije godine, pa ga je lokalna pruga Sv. Ivan Žabno - Gradec “pretekla” te je nastalo trenutačno slijepo crijevo.

U HŽ Infrastrukturi i Ministarstvu prometa potvrđuju da je bio sastanak o ovom problemu s čelnicima lokalne samouprave i da je ministar Butković naredio da nađu privremeno rješenje. Zato je HŽ Infrastruktura raspisala natječaj za projektiranje privremenog spoja nove pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec i pruge prema Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa