Obavijesti

News

Komentari 0

Ministar Primorac proveo dan s djecom u Goljaku

Ministar Primorac proveo dan s djecom  u Goljaku
5

Tijekom volontiranja u Centru Goljak u Rudešu, Primorac se upoznao s problemima Centra i najavio pomoć u nabavci didaktičkih igračaka

VIDEO

Ministre, ja pratim vaš rad i opčinjena sam vama - plaho je ministru obrazovanja i sporta Draganu Primorcu prišapnula Anamarija Miškulin (13). Boluje od cerebralne paralize, a najdražem ministru odrecitirala je pjesmicu Luke Paljetka "Krokodil s kravatom" s kojom je pobijedila na Lidranu i došla do državnog natjecanja. Raznježeni Primorac djevojčicu je zagrlio i poljubio u obraz. Da bi se što opuštenije osjećao na jednodnevnom volontiranju u Centru za obrazovanje Goljak u Zagrebu, skinuo je kravatu. Sa Silviom Šantekom (13) okušao se i u košarci. - A dajte, popuštate mi, ozbiljno je Primorcu prigovorio Silvio, koji je bez problema zabijao koševe. I izgubio. Potom mu je u dvorištu Centra obećao sraz sa Franjom Arapovićem i Stojkom Vrankovićem. A nije sve bila samo zezancija. Primorac je nasamo dugo razgovarao sa djecom. Raspitivao se o njihovim životima, obiteljima, željama i potrebama. Potom mu je zazvonio mobitel. Zvao ga je Zvonimir Boban, a među mališanima je nastala prava euforija. Primorac ga je stavi na spikerfon, te im, na pružio priliku da nogometnu legendu pitaju što god žele. - E Zvone, a kako ti je bilo na terenu prilikom nastupa? A kako se osjećaš kada komentiraš utakmicu? - prštala su pitanja sa svih strana, a Boban na njih strpljivo odgovarao. Primorac se upoznao s problemima Centra i najavio pomoć u nabavci didaktičkih igračaka, specijaliziranih stolova te organiziranju sportskih igara na igralištu. Da bi što kvalitetnije pomogli djeci s poteškoćama u razvoju, dužnosnici ministarstva sljedećih će 20 dana volontirati u ustanovama diljem Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.