Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
118 komentara

Ministar tražio Vargine usluge? 'Sve je laž, hakirali su mu mail'

Ministar Aladrović nije odgovarao naše pozive, ali osoba bliska njemu je poručila da će sve opovrgnuti priopćenjem za javnost: Njemu su hakirali mail i tako je nastala lažna prepiska. Franju Vargu uopće ne poznaje!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
118 komentara

Tjednik Nacional objavio je e-mail iz kojeg se vidi da je optuženi bivši policajac Franjo Varga radio i za sadašnjeg ministra mirovinskog sustava Josipa Aladrovića. Aladrović je njegove usluge tvrdio dok je bio šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje jer su zaposlenici protiv njega podnijeli kaznene prijave, piše tjednik, ali se poziva i na upućene izvore da je zauzvrat Aladrović trebao Vargi srediti mirovinu. Objavili su da ispisi Varginih poziva na dan uhićenja pokazuju da je zvao Aladrovića.

Nacional je objavio mail u kojem je pošiljatelj hrvoje.hrvatko@gmail.com, za što kažu da je jedno od lažnih imena Franje Varge, poslan je Aladroviću, a naslovljen je s: Oni koji pišu protiv vas su vam najbliži suradnici.

Franju Vargu Državno odvjetništvo tereti zajedno sa Blažom Curićem, kumom Milijana Brkića, Milijanom Brkićem i njegovim bratom Jozom i da su nezakonito presretali komunikaciju četiri ženske osobe. Osim toga, spominje se u niz drugih krakova tzv. afere SMS, među ostalim i da je za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića napravio lažnu korespondenciju između vrha Vlade i sudbene vlasti koji dokazuju da su slučajevi i protiv Mamića i Todorića namješteni.

Ministar Aladrović nije odgovarao na naše pozive, ali od njemu bliskih osoba saznajemo da će tijekom dana sve opovrgnuti opširnim priopćenjem za javnost.

- On nema nikakve veze s Vargom, ne poznaje ga, nije s njim kontaktirao niti bilo što naručivao, a kamoli sređivao mirovinu. Dok je bio šef HZMO-a pokušao je uvesti red u Zavod i mnogima se zamjerio. Mail mu je hakiran i tako su nastali ti falsifikati. Sve je to već ranije prijavljeno policiji. I sve će to ministar objasniti  - kaže nam osoba bliska ministru.

Oglasili su se i iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

- Informacija kako je „novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu“ je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu. Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju. Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali - poručuju iz Ministarstva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message