Obavijesti

News

Komentari 118

Ministar tražio Vargine usluge? 'Sve je laž, hakirali su mu mail'

Ministar tražio Vargine usluge? 'Sve je laž, hakirali su mu mail'
2

Ministar Aladrović nije odgovarao naše pozive, ali osoba bliska njemu je poručila da će sve opovrgnuti priopćenjem za javnost: Njemu su hakirali mail i tako je nastala lažna prepiska. Franju Vargu uopće ne poznaje!

VIDEO

Tjednik Nacional objavio je e-mail iz kojeg se vidi da je optuženi bivši policajac Franjo Varga radio i za sadašnjeg ministra mirovinskog sustava Josipa Aladrovića. Aladrović je njegove usluge tvrdio dok je bio šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje jer su zaposlenici protiv njega podnijeli kaznene prijave, piše tjednik, ali se poziva i na upućene izvore da je zauzvrat Aladrović trebao Vargi srediti mirovinu. Objavili su da ispisi Varginih poziva na dan uhićenja pokazuju da je zvao Aladrovića.

Nacional je objavio mail u kojem je pošiljatelj hrvoje.hrvatko@gmail.com, za što kažu da je jedno od lažnih imena Franje Varge, poslan je Aladroviću, a naslovljen je s: Oni koji pišu protiv vas su vam najbliži suradnici.

Franju Vargu Državno odvjetništvo tereti zajedno sa Blažom Curićem, kumom Milijana Brkića, Milijanom Brkićem i njegovim bratom Jozom i da su nezakonito presretali komunikaciju četiri ženske osobe. Osim toga, spominje se u niz drugih krakova tzv. afere SMS, među ostalim i da je za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića napravio lažnu korespondenciju između vrha Vlade i sudbene vlasti koji dokazuju da su slučajevi i protiv Mamića i Todorića namješteni.

Ministar Aladrović nije odgovarao na naše pozive, ali od njemu bliskih osoba saznajemo da će tijekom dana sve opovrgnuti opširnim priopćenjem za javnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On nema nikakve veze s Vargom, ne poznaje ga, nije s njim kontaktirao niti bilo što naručivao, a kamoli sređivao mirovinu. Dok je bio šef HZMO-a pokušao je uvesti red u Zavod i mnogima se zamjerio. Mail mu je hakiran i tako su nastali ti falsifikati. Sve je to već ranije prijavljeno policiji. I sve će to ministar objasniti  - kaže nam osoba bliska ministru.

Oglasili su se i iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

- Informacija kako je „novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu“ je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu. Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju. Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali - poručuju iz Ministarstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji