Obavijesti

News

Komentari 83

Šatoraški mentalitet odavno vlada u Ministarstvu branitelja

Šatoraški mentalitet odavno vlada u Ministarstvu branitelja

Stjepan Sučić treći je smijenjeni državni tajnik Ministarstva branitelja, nakon nasilničkog ispada u Vukovaru. Šatoraši, čija je zastava pred Ministarstvom, kršili su zakone u borbi na vlast, pa ih žele kršiti i na vlasti.

VIDEO

"Kakav zakon, pa to su branitelji". 

Ova slavna rečenica kojom je Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a, prokomentirao juriš šatoraša na Banske dvore pretvorila se u kletvu, ali i postala simbol onoga što se događa u HDZ-ovu Ministarstvu branitelja.

Već treći državni tajnik tog ministarstva je smijenjen, u skandalu koji debelo prelazi granice neprimjerenog ponašanja, dok je vozač ministra Tome Medveda preživio otkaz u aferi s namještanjem državnog ispita. Jer, navodno nije znao da mu se sređuje ispit.

I pitamo se zašto se to uvijek događa Ministarstvu branitelja. U ministarstvu koje vodi desna ruka Andreja Plenkovića.

I tako dolazimo do spomenute simbolike: šatoraši, čija zastava se ponosno vije ispred zgrade ministarstva u Savskoj ulici, neposredno uz službene zastave RH i EU, punih 555 dana kršili su zakone kako bi se domogli vlasti, pa sada misle da im je dozvoljeno kršiti zakone i kad su na vlasti.

Odnosno, vjeruju da se zakoni na njih ne primjenjuju.

Korupcija i nasilje

Ivan Vukić i Nevenka Benić smijenjeni su s mjesta državnih tajnika prije dva mjeseca, kad su u Uskokovoj istrazi protiv Josipe Rimac osumnjičeni da su sređivali državne stručne ispite, među ostalima i ministrovu vozaču.

A sada je ostavku podnio i državni tajnik Stjepan Sučić, nakon incidenta u Vukovaru gdje je prvo kršio epidemijska pravila u kafiću u Vukovaru, a zatim se opirao policijskom uhićenju, vrijeđao i prijetio, spominjao "majku četničku", govorio policajcima da će "otići kući po oružje i sve ih ubiti", da bi na koncu razbijao po policijskoj postaji. 

Pa onda za sat vremena pušten na slobodu.

Ne podsjeća li to na ponašanje šatoraša i stožeraša u godinama kad su nasilnički, bahato, nezakonito, uz puno prijetnji, fizičkih obračuna i napada na državne institucije i hrvatsku policiju, uz teroriziranje građana, nekažnjeno radili na rušenju SDP-ove vlasti i krčenju puta dolasku HDZ-a na vlast?

I zato se ona Karamarkova izjava pretvara u kletvu.

Šatoraški mentalitet

Naravno da će se Ministarstvo branitelja, kadrovirano iz šatora i podignuto na šatoraškom mentalitetu, provocirati najviše afera i izazivati najviše problema.

Takav mentalitet eksplodirao je u ponašanju državnog tajnika Sučića. Svi obrasci šatoraškog ponašanja izbili su na površinu. I kršenje zakona, i ignoriranje zakona, i napadi na policiju, i spominjanje "majke četničke", i prijetnje oružjem, i razbijanje imovine...

I to nije bio prvi takav nasilnički ispad osobe koju je Medved držao na mjestu državnog tajnika, mediji su zabilježili i slučajeve obiteljskog nasilja. Bilo je pitanje vremena kad će doći do novog  incidenta.

Šatoraški HDZ

A on je došao kad su Sučić i ravnatelj Memorijalnog centra u Vukovaru Krunoslav Šeremet ignorirali epidemiološke mjere u kafiću, kao da se te mjere na njih ne odnose, kao što se na njih ne odnosi ni traženje policije da se legitimiraju pa ni traženje da odu u policijsku postaju. 

Može Plenković govoriti o nekom "novom HDZ-u", ali ovo je čisti šatoraški HDZ.

To je HDZ koji je u nedavnoj stranačkoj kampanji kandidatima u kartonskoj kutiji slao mačiće odrezanih glava, valjda kao upozorenje, HDZ koji i dalje bira Josipa Đakića i Ivicu Kirina, HDZ koji producira korupcijske afere i kombinira ih s nasilničkim, šovinističkim, homofobim, bahatim ispadima.

Medved je desna ruka premijera Plenkovića i njegovo ministarstvo postalo je žarište afera i leglo nasilnika. Nakon smjene tri državna tajnika pitanje je što se čeka sa smjenom ministra Medveda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...