Obavijesti

News

Komentari 94

Ministarstvo je jajima gađao aktivist: 'Žrtva sam sustava!'

Ministarstvo je jajima gađao aktivist: 'Žrtva sam sustava!'
1

Stranka 'Slobodna Hrvatska' obavijestila je kako se radi o aktivistu njihove stranke koji je na taj način izrazio svoje ogorčenje. Policija je u večernjim satima privela i supredsjednika stranke

VIDEO

Iz stranke "Slobodna Hrvatska" priopćeno je u utorak navečer da je priveden supredsjednik te stranke nakon akcije gađanja jajima Ministarstva zdravstva, a u Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke Policijske uprave su rekli da se provodi kriminalističko istraživanje "glede događaja ispred Ministarstva na Ksaveru" i da će javnost biti pravodobno obaviještena o detaljima.

Ministarstvo zdravstva zasuli jajima: 'Koliko vrijedi život?'
Ministarstvo zdravstva zasuli jajima: 'Koliko vrijedi život?'

U znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstveni sustav i traži ostavku ministra, na ulazna vrata Ministarstva zdravstva jaja je bacio Ivan Pokupec, koji se novinarima predstavio kao građanin i žrtva hrvatskog zdravstvenog sustava, "koja svaki mjesec odvaja 15 posto svoje plaće da se ovakve stvari ne bi događale". Rekao je da je cilj prosvjeda "da se ljudi osvijeste, da ih ne treba biti strah, da se ovakve stvari ne smiju događati i da je krajnje vrijeme da odgovorni za to počnu snositi svoj dio odgovornosti". Snimka bacanja jaja na ulazna vrata Ministarstva zdravstva objavljena je na Facebook stranici političke stranke Slobodna Hrvatska.

"Obavještavamo hrvatsku javnost da je nakon današnje akcije ispred zgrade Ministarstva zdravstva u kojoj su aktivisti stranke Slobodna Hrvatska jajima gađali ulaz spomenute zgrade, čime su izrazili svoje ogorčenje prema načinu na koji ministar zdravstva Milan Kujundžić vodi zdravstvenu politiku, policija je u Jastrebarskom privela supredsjednika Slobodne Hrvatske Damira - Kristijana Roginu. To se dogodilo u večernjim satima. Zatim je prebačen u Zagreb u 5. policijsku postaju u Bauerovoj ulici. Nije nam poznato radi li se o obavijesnom razgovoru ili pritvoru," stoji u priopćenju Slobodne Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tuga u Zaprešiću: "Mojeg sina Mattea više ništa neće vratiti"
Tuga u Zaprešiću: "Mojeg sina Mattea više ništa neće vratiti"

"Policija provodi kriminalističku istragu glede događaja ispred Ministarstva na Ksaveru. O mjerama i radnjama trenutačno ne možemo govoriti, javnost će biti pravodobno obaviještena," rečeno je Hini u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke.

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vrijeme je u Jastrebarskom umro muškarac. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a