Obavijesti

News

Komentari 2

Ministarstvo odbilo žalbu Stipe Latkovića u vezi s oduzimanjem koncesijom u uvali Vruji

Ministarstvo odbilo žalbu Stipe Latkovića u vezi s oduzimanjem koncesijom u uvali Vruji

To je drugi put da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture intervenira u vezi s koncesijom poduzetnika Latkovića na Vruji

VIDEO

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odbilo je žalbu tvrtke "Point", čiji je vlasnik poduzetnik Stipe Latković, u vezi s oduzimanjem koncesije u uvali Vruji, izvijestila je u ponedjeljak na sjednici Županijske skupštine pročelnica za turizam i promet Splitsko-dalmatinske županije Matea Dorčić.

"U petak, 9. veljače zaprimili smo rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se odbija žalba društva 'Point' d.o.o. kao neosnovana te se potvrđuje odluka ove županije o oduzimaju koncesije od 6. prosinca 2021. godine", rekla je Dorčić vijećnicima na sjednici Županijske skupštine.

To je drugi put da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture intervenira u vezi s koncesijom poduzetnika Latkovića na Vruji.

Nakon što je 2018. godine splitsko-dalmatinska Županijska skupština oduzela Latkoviću koncesiju koja se odnosila na uvalu Vruju, on se žalio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, koje je tada prihvatilo njegovu žalbu.

'Novi Zakon će jasnije definirati koncesijske postupke i obveze'
'Novi Zakon će jasnije definirati koncesijske postupke i obveze'

U drugoj intervenciji krajem prošlog tjedna Ministarstvo je odbilo Latkovićevu žalbu.

U Vruji su 2021. i prošlo ljeto održani prosvjedi.

Početkom srpnja 2021. na prvom okupljanju, prosvjednici su u akciji "Festival bespravne gradnje i devastacije prirode" digli glas protiv betoniranja Vruje. Zatražen je i opoziv predsjednika Zorana Milanovića, koji, kako su ocijenili, izravno podupire okupaciju Vruje budući da je stao u zaštitu Stipe Latkovića, koji mu je bio donator u predsjedničkoj kampanji.

Prošle godine u svibnju splitsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Stipe Latkovića zbog sumnje da je od 2011. do 2021. na zaštićenome pomorskom dobru u uvali Vruji, između Omiša i Makarske, nezakonito izgradio mnoge objekte, poput pristupnih cesta, molova i šetnica.

Osim Latkovića, optužnica je obuhvatila i Matu Čikeša, direktora tvrtke Point Split, koja je izvodila građevinske radove, te Jasminku Karoglan, članicu uprave te tvrtke, i samu tvrtku, koja je optužena kao pravna osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...