Obavijesti

News

Komentari 0

Ministarstvo zdravstva bolnici u Varaždinu odobrilo više od 62 milijuna kuna za obnovu zgrade

Ministarstvo zdravstva bolnici u Varaždinu odobrilo više od 62 milijuna kuna za obnovu zgrade

Varaždinska je bolnica prijavila tri projekta, i to cjelovitu obnovu glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof

VIDEO

Ministarstvo zdravstva odobrilo je Općoj bolnici u Varaždinu nepovratno više od 62 milijuna kuna za obnovu zgrada oštećenih u potresu krajem prosinca 2020., priopćili su u srijedu iz te bolnice.

Varaždinska je bolnica na javni poziv Ministarstva zdravstva prijavila tri projekta, i to cjelovitu obnovu glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof te vraćanje u prvotno stanje zgrada varaždinske Opće bolnice oštećenih u potresu 29. prosinca 2020.

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, Ministarstvo zdravstva financirat će sva tri projekta u stopostotnome iznosu pa će varaždinskoj Općoj bolnici biti isplaćeno više od 62 milijuna kuna nepovratnog novca za nužnu obnovu potresom oštećene infrastrukture.

„Ta ulaganja, kao i ulaganja koja su u tijeku, a to je opremanje zgrada Objedinjenoga hitnog bolničkog prijma, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te izgradnja i opremanje zgrade Centralnog operacijskog bloka svakako će pridonijeti poboljšanju smještaja i boravka u bolnici, kao i boljim uvjetima rada”, rekao je Stričak.

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Damir Poljak istaknuo je važnost obnove infrastrukture uništene u potresu jer se tako ulaže i u kvalitetu cijeloga bolničkog sustava u Varaždinskoj županiji.

„Drago mi je da je država prepoznala važnost realizacije ovih projekata i da će, nakon što nam dodijeli sredstva, krug bolnice biti još veće gradilište nego što je sada. Glavni cilj nam je nastaviti dizati standard liječenja i uvjete u kojima se našim građanima pruža medicinska skrb, ali i u kojima naši zaposlenici rade”, rekao je ravnatelj Poljak.

Za projekt cjelovite obnove glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Općoj bolnici Varaždin odobreno je 48,9 milijuna kuna, a za projekt vraćanja u prvotno stanje zgrada varaždinske bolnice oštećenih u potresu bit će dodijeljeno 1,6 milijuna kuna.

Za projekt cjelovite obnove zgrade Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opća bolnica Varaždin dobiva 12 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)