Obavijesti

News

Komentari 4

Ministarstvu obrane BiH je pogodovalo tvrtki iz Hrvatske?

Inspektori SIPA-e su po nalogu Suda BiH u prostorijama ministarstva obrane BiH izuzeli izvornu dokumentaciju koja se odnosi na prodaju i isporuku viškova naoružanja i streljiva jednoj tvrtki iz Hrvatske

VIDEO

Državna policijska agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH zaplijenila je u četvrtak dokumentaciju iz ministarstva obrane u Sarajevu zbog sumnje da je jedan bosanskohercegovački dužnosnik pogodovao neimenovanoj hrvatskoj tvrtki u prodaji viškova naoružanja i streljiva čime je proračun te zemlje oštećen za iznos veći od 6,3 milijuna maraka (oko 2,7 milijuna eura).

Kako je priopćeno iz SIPA-e, njezini inspektori su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine u prostorijama ministarstva obrane BiH izuzeli izvornu dokumentaciju koja se odnosi na prodaju i isporuku viškova naoružanja i streljiva jednoj tvrtki iz Hrvatske, kojoj nije naveden naziv, tijekom 2010. godine po ugovorima koji su ranije sklopljeni.

Pojašnjava se kako su bivše Federalno ministarstvo obrane i Republička uprava za proizvodnju i promet naoružanja i vojne opreme sklopili ugovor s neimenovanom tvrtkom iz Hrvatske tijekom 2003. i 2004. godine, dok je anekse na te ugovore sklapalo ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine.

Precizira se kako je osumnjičena osoba izmijenila bitne elemente osnovnih ugovora, tako što je smanjivala velike količine naoružanja i streljiva koje je teže prodati na tržištu, a istodobno povećala naoružanje i većinom streljivo koje je kupcu bilo lakše prodati.
Na taj je način, kako bi udovoljila zahtjevima tvrtke iz Hrvatske, oštetila proračun institucija Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od oko 6.3 milijuna maraka.

Ministarstvo obrane BiH je tijekom 2013. godine prijavilo pojedince iz ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH koji su sudjelovali u nezakonitom rješavanju viškova naoružanja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik