Obavijesti

News

Komentari 0

Ministrica Pejčinović Burić predala ključeve finskom kolegi

Ministrica Pejčinović Burić predala ključeve finskom kolegi
1

Završilo je polugodišnje predsjedavanje Hrvatske Odborom ministara Vijeće Europe. Tu ulogu sada preuzima Finska, a hrvatska ministrica vanjskih poslova simbolično je predala ključeve

VIDEO

Hrvatska šefica diplomacije Marija Pejčinović Burić u srijedu je u Strasbourgu pred Odborom ministara Vijeća Europe izvijestila o polugodišnjem hrvatskom predsjedanju, a u čijem je središtu bila borba protiv korupcije te je simbolično ključeve predsjedanja predala Finskoj,  priopćeno je iz MVEP-a.  

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je na sjednici Odbora ministarskih zastupnika VE u  svojstvu predsjedavajuće Odborom ministara VE na kojoj je izvijestila o aktivnostima i rezultatima hrvatskog predsjedanja.

Hrvatska je bila uključena u sve aktivnosti usmjerene prema rješavanju trenutnih političkih izazova unutar Vijeća Europe, a posebno je zagovarala jačanje suradnje između Odbora ministara te drugih glavnih tijela Vijeća Europe.
 
U šest mjeseci predsjedanja Hrvatska je organizirala 28 događanja, što uključuje skupove u okviru prioriteta predsjedanja, u okviru parlamentarne dimenzije, te stručne skupove, piše ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Nadalje, Hrvatska se u Strasbourgu za vrijeme predsjedanja predstavila kroz bogat kulturni program i kao atraktivna turistička destinacija.

Ministrica je u svom obraćanju istaknula da je jedan od glavnih prioriteta hrvatskog predsjedanja bila borba protiv korupcije. Središnji događaj predsjedanja bila je ministarska konferencija u Šibeniku posvećena toj temi. Rezultat te konferencije je Deklaracija o pokretanju mreže tijela za sprječavanje korupcije, pod pokroviteljstvom hrvatskih, francuskih i talijanskih institucija nadležnih za borbu protiv korupcije.

Na kraju sjednice hrvatska ministrica simbolično je predala ključeve predsjedavajućeg finskom ministru te zaželjela Finskoj uspješno predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe.

 U okviru svog boravka u Vijeću Europe ministrica se susrela s glavnim tajnikom Thorbjørnom Jaglandom i finskim ministrom vanjskih poslova Timom Soinijem s kojima je razgovarala o budućnosti djelovanja Odbora ministara i ostalim aktualnim pitanjima Vijeća Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...