Obavijesti

News

Komentari 153

Miodrag Demo je razočaran, želi se hitno naći s premijerom

Miodrag Demo je razočaran, želi se hitno naći s premijerom
1

Sutra je na Odboru za ratne veterane proračun, a hrvatski branitelji nemaju svog predstavnika, upozorio je ponovivši kako je to sramotno i nedopustivo

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miograd Demo izrazio je razočaranost nakon što je Milijan Brkić objavio da je odustao od kandidature za ministra branitelja te je zatražio hitan sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem

Smatra da je trebalo ustrajati na kandidatu Domoljubne koalicije, da je nefunkcioniranje Oreškovića, Karamarka i Petrova dovelo do sramoćenje hrvatskih branitelja, a posebno je upozorio kako branitelji dok se donosi državni proračun nemaju svog predstavnika.

Gostujući u Dnevniku 3 HRT-a Demo je rekao da je na kandidatu Domoljubne koalicije Milijanu Brkiću trebalo ustrajati i da je očito riječ o nefunkciniranju Oreškovića, Karamarka i Petrova. Ovo je odraz njihove koordinacije, dometnuo je.

Sutra je na Odboru za ratne veterane proračun, a hrvatski branitelji nemaju svog predstavnika, upozorio je ponovivši kako je to sramotno i nedopustivo

Ovo je apsolutno sramoćenje hrvatskih branitelja tj. doista sam razočaran večeras situacijom u kojoj se nalaze hrvatski branitelji i Ministarstvo branitelja, ocijenio je Demo koji traži hitan sastanak s predsjednikom Vlade i to sutra iako zna da je prepun obaveza. 

Rekao je kako potpuno razumije odluku Milijana Brkića, jer da je "javni natjčaj raspisan", onda su svi ministri trebali biti imenovani preko javnog natječaja, istaknuo je upitavši zbog čega onda postoje izbori i demokracija.

 Demo je na pitanje koji su prema njegovom mišljenju razlozi odustajanja Milijana Brkića odgovorio da je to Ministarstvo pripalo Domoljubnoj koaliciji i da je Brkić bio njezin kandidat te su ostali to trebali prihvatiti kako bi se počelo raditi. 

 Demo je saborski zastupnik stranke Bandić Milan 365 i na pitanje ostaju li uz HDZ odgovorio da je zato i zatražio žurni  sastanak s predsjednikom Vlade. Dodao je da će s njim ići izaslanstvo ako ih predsjednik Vlade primi. 

- Trebao bi nas primiti jer mi smo dali glas za njega, da mu objasnimo situaciju i da situaciju riješimo - poručio je predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miograd Demo.