Obavijesti

News

Komentari 73

Mirela Čavajda dobila nagradu 'Nada Dimić': 'Sve je spontano, kao i tog kobnog 19. travnja...'

Mirela Čavajda dobila nagradu 'Nada Dimić': 'Sve je spontano, kao i tog kobnog 19. travnja...'

Htjela bih se zahvaliti svim udrugama, posebno udruzi Civilnih društava na ovoj lijepoj nagradi. Ja ću je staviti negdje visoko gore gdje ću je svaki dan škicnuti skupa sa sinom mojim, rekla je Mirela

VIDEO

Jedno veliko hvala svima što ste nas zvali na ovaj događaj. Ja nemam govor pripremljen, sve ide nekako spontano kao što je i išlo tog nesretnog 19. travnja, rekla je prilikom primanja nagrade ‘Nada Dimić’ Mirela Čavajda. Emocije je jedva skrivala, a suze je brisala maramicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

mirela čavajda VIDEO

- Htjela bih se zahvaliti svim udrugama, posebno udruzi Civilnih društava na ovoj lijepoj nagradi. Ja ću je staviti negdje visoko gore gdje ću je svaki dan škicnuti skupa sa sinom mojim. Htjela bih se zahvaliti svim medijima i svima vama dobrim ljudima koji tu stojite i koji ste stajali na trgu. Ja sam bila u šumi, ja sam malo gledala s očima punim suza i s velikim srcem. Sve žene koje će ovo proći neka znaju da nisu same - zaključila je Mirela.

Osim nje, ovu nagradu dobila je i njena odvjetnica Vanja Jurić.

- Niti ja nisam ništa pripremila, imam užasnu tremu zbog ovoga. Vidimo ovih dana da borba za ljudska prava nikad ne prestaje, da nema nikad kraja. Zato je građanska hrabrost, prvenstveno Mirelina u ovoj situaciji, nešto ne čemu moramo biti izuzetno zahvalni i nešto što je uvjet za razvoj i napredak bilo kojeg društva - rekla je Jurić.

Ako ravnateljica KB Sveti Duh govori istinu, kako je Ćorušićeva komisija donijela odluku?
Ako ravnateljica KB Sveti Duh govori istinu, kako je Ćorušićeva komisija donijela odluku?

- Mi smo novčani dio naknade odlučili donirati udruzi Sjena koja pruža potporu i pomoć obiteljima djece s teškoćama u razvoju i ljudima s invaliditetom. Hvala vama koji ste nam dali nagradu, svim organizacijama i medijima koji su nam bili velika podrška i još uvijek su. Htjela bih se zahvaliti i Mireli, bez koje promijene za koje nadam da će se dogoditi, ne bi počele događati. Hvala joj na povjerenju kojeg mi je dala da je pratim i da joj pomažem. Za mene je to srž odvjetništva - zahvalila se odvjetnica.

Nagrada Nada Dimić dodjeljuje se jednoj ili više osoba, ili kolektivnoj inicijativi koje su svojim djelom i javnim angažmanom ostavile važan trag u javnom, kulturnom i društvenom djelovanju, a čije su originalne, inovativne i provokativne prakse motivirane kritikom vladajućih odnosa u društvu i doprinosom promjenama ekonomskih, socijalnih i političkih odnosa u prostoru u kojem djeluju.

Nagradom se odaje priznanje onima koji se odupiru sve snažnijem sužavanju građanskih, manjinskih i umjetničkih sloboda i poslušničkom pristajanju na šutnju što vodi ka brisanju smisla umjetničkog propitivanja i širenja individualnih i društvenih sloboda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca