Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mirjana je dobila novi život presađivanjem bubrega

M. Tutić (34) iz Bjelovara tri je puta bila rezervna primateljica organa prije negoli su joj presadili bubreg i gušteraču. Trauma je bila prevelika...

Ž. Rukavina
Foto: Ž. Rukavina
0 komentara

Nisam više mogla trpjeti užasan strah i iščekivanje. Svaku noć sam se budila i osluškivala hoće li telefon opet zazvoniti. Ubijalo me liječničko poigravanje sa mnom, ispričala je Mirjana Tutić (34) iz Bjelovara.
Mirjana je jedna od brojnih primatelja organa koje su liječnici donedavno zvali na operaciju presađivanja kao rezervu. Ako odabrani primatelj dobije infekciju, organ dobiva sljedeći bolesnik kojem najviše odgovara. Liječnici su do ljetos zvali po tri pacijenta, jednog odabrali, a ostale slali kući.
- Dobila sam dijabetes sa šest godina, a sa 25 sam oslijepila. Sa 30 su mi zatajili bubrezi i gušterača. Čak tri puta sam bila rezerva - priča Mirjana. Prvi put su je zvali iz zagrebačke bolnice Merkur prije tri godine. Na pola puta su je vratili kući jer je organe dobio netko drugi. Pet dana kasnije opet je morala doći i cijelu je noć sama čekala u bolničkoj sobi. Tek su je ujutro pustili “neobavljena posla”. Ni treći put nije prošla ništa bolje.
- Trauma je bila prevelika pa sam potražila pomoć psihijatra - opisuje Mirjana. Četvrti put telefon je zazvonio 29. rujna prošle godine. Mirjana je dobila bubrege i gušteraču i osjeća se odlično. Da je i taj poziv bio lažan, vjeruje da bi psihički stradala. 

Možda vas zanima i ovo:
Message