Obavijesti

News

Komentari 20

Miroslav Škoro i Domovinski pokret htjeli su da ih se shvati ozbiljno. A sad im se svi rugaju

Miroslav Škoro i Domovinski pokret htjeli su da ih se shvati ozbiljno. A sad im se svi rugaju
1

Domovinski pokret želio je biti referentna točka katoličke, domoljubne, suverenističke, puritanske, ratoborne i poštenjačke desnice, a sada je zapeo u priči o pronevjerama, "bliskim suradnicama" i niskim strastima.

VIDEO

Miroslav Škoro želio je biti vicmaher, pa mu se sad konačno svi smiju.

Domovinski pokret želio je biti smrtno ozbiljna stranka, a sad se svi grohotom nasmijaše na priče o Škorinoj "bliskoj suradnici", bankovnoj kartici, luksuznim darovima i litrama predsjednikove graševine. 

Više nije čak ni bitno jesu li jučer objavljene informacije točne.  

Javnost je dobila sliku Domovinskog pokreta: stranke sklepane na potrošenom narodnom zabavljaču i izgrađene na komedijašima, onima pravim, kao i onim političkim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domovinski pokret trudio se širiti strah na političkoj sceni, u društvu i medijima, među ljevičarima, manjinama, liberalima... Miroslav Škoro postao je krampus kojim se plaše mala djeca, bivša predsjednica isukala mu je čak i srednji prst, a on sam nedavno se postavio na čelo pokreta otpora "ekstremnoj ljevici". Tako mu Bog pomogao.

A sada mu Bog više neće pomoći.

Ni njemu, ni Domovinskom pokretu.

Nasukali se u plićaku

Jer ako je "istina voda duboka", kako je zaprijetila nekidan Škorina sestra Vesna Vučemilović, onda se Škoro neslavno utopio, a stranka ozbiljno, možda i nepovratno, nasukala u plićaku.

Domovinski pokret želio je biti referentna točka katoličke, domoljubne, suverenističke, puritanske, ratoborne i nadasve poštenjačke desnice, a sada je zapeo u pričama o pronevjerama, "bliskim suradnicama", muljažama i niskim strastima.

Bili su bitna ideologija i svjetonazor, a sada su bitni ljubav i lova.

I što najnovija otkrića, prožeta sočnim tračevima i financijskim petljancijama, znače za političku desnicu?

Ona doista, više od svega, traži da ju se krene ozbiljno shvaćati nakon godina u kojima su se desničarima nazivali razni klauni, ridikuli, egzibicionisti, ali i lopovi, kriminalci i polusvijet.

Ozbiljne teme

Domovinski pokret bavio se teškim temama, baratao grandioznim terminima, suočavao sa sudbonosnim izazovima, o njemu je ovisila sudbina hrvatskog naroda i spas hrvatske države, zajedno sa sudbinom kršćanstva, a možda i čitave hemisfere. On se borio protiv najezde stranaca i proboja gejeva, protiv ubojica nerođene djece, protiv trulih liberala i bivših komunjara, a to su teme kojima se zaslužuju boriti samo oni najispravniji i najmoralniji među nama.

I onda dobijemo Škoru i njegovu "blisku suradnicu" i sve drugo. 

Fatalni užici

Desnica, naročito radikalna, nema pretjerani osjećaj za autoironiju, a još manje za introspekciju, njezin smrtno ozbiljni pristup često stavlja naglasak upravo na ono "smrtno", radikalna desnica stalno je zabrinuta, gnjevna i bijesna. Posvećena uzvišenim temama, a ne prepuštena nekakvim prizemnim užicima.  

I zato su ovakvi skandali za desnicu obično fatalni.

Tim više ako će Škoro i njegova sestra zaroniti još malo u "vodu duboku" i otkriti nove komadiće istine o tome što se zapravo događalo u Domovinskom pokretu. 

Tko zna, možda stvari u Domovinskom pokretu opet postanu ozbiljne. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora