Obavijesti

News

Komentari 2

Misionar Holt nakon 2 godine zatvora u Venezueli opet doma

Misionar Holt nakon 2 godine zatvora u Venezueli opet doma
1

Predsjednik Nicolas Maduro naredio je oslobađanje što je "potez" koji bi trebao omogućiti dijalog između službenog Caracasa i Washingtona, objasnio je venezuelski ministar komunikacije Jorge Rodriguez

VIDEO

Sjedinjene Države zadržat će gospodarske sankcije protiv Venezuele usprkos tome što je u subotu oslobođen Amerikanac Joshua Holt, napisao je na Twitteru američki potpredsjednik Mike Pence o čovjeku koji je gotovo dvije godine proveo u venezuelskom zatvoru, a po povratku u domovinu u Bijeloj kući primio ga je predsjednik Donald Trump.

"Jako sam sretan da se Josh Holt vratio kući obitelji. Sankcije se nastavljaju do povratka demokracije u Venezuelu", napisao je na Twitteru Pence.

Joshua Holt i njegova supruga Thamy, njihova kći i roditelji sastali su se s predsjednikom Donaldom Trumpom u Ovalnom uredu. 

"Prošli ste kroz mnogo toga. Više nego što čovjek može podnijeti", rekao je Trump mladome paru. 

Predsjednik je na Twitteru objavio videoisječak u 30 sekundi na kojem je uz glazbu prikazan Holt kako razgovara, rukuje se i grli sa zaposlenicima u uredu uz naslov "Dobrodošao kući Josh".

Holt je navodno putovao u Venezuelu kako bi se vjenčao suprugom koju je upoznao preko interneta. Bio je optužen da je američki agent i za kršenje zakona o oružja, a njegova je supruga također navodno bila u pritvoru.

Holt je u Ovalnom uredu zahvalio Trumpu i američkim kongresnicima što su pomogli njegovu oslobađenju.

Taj mormonski misionar iz Utaha oslobođen je unatoč pogoršanju američko-venezuelskih odnosa što je prošli tjedan završilo protjerivanjem diplomata i odbijanjem Washingtona da prizna ponovni izbor predsjednika Venezuele Nicolasa Madura  te nametanjem novih američkih sankcija Caracasu.

Govoreći na konferenciji za novinare u Caracasu, ministar komunikacija Jorge Rodriguez izjavio je u subotu da su Holt i njegova supruga Thamy oslobođeni u sklopu napora Maduroove vlade da održe "diplomatske odnose" s Washingtonom.

Predsjednik Nicolas Maduro naredio je oslobađanje što je "potez" koji bi trebao omogućiti dijalog između službenog Caracasa i Washingtona, objasnio je Rodriguez.

Američke vlasti optužuju Madurovu vlast za masovnu korupciju i gušenje demokracije i oporbe. Maduro tvrdi da Washington urotom nastoji svrgnuti njegovu socijalističku vladu i da je zaplijenio velike naftne rezerve Venezuele, koja je članica OPEC-a. 

Za goleme gospodarske teškoće poput hiperinflacije i nestašice hrane i lijekova koja je pokrenula masovnu emigraciju Venezuelaca,  Maduro krivi SAD i optužuje ga da je pokrenuo protiv Venezuele "trgovinski rat".

Dan nakon predsjedničkih koje su oporba i Zapad proglasili nedemokratskima i namještenima jer je ponovno izabran Maduro uz vrlo nisku izlaznost,  SAD je nametnuo nove sankcije Madurovu režimu. Gotovo svi vladini čelnici pogođeni su europskim i  američkim sankcijama, pa i sam  Maduro. 

SAD koji kupuje trećinu venezuelske sirove nafte, već je prijetio naftnim embargom Venezueli, a zabranio je nakon izbora 20. svibnja svojim državljanima sve transakcije vezane uz golemi venezuelski dug. 

Vratio se kući nakon dvije godine 

Američki misionar Josh Holt, kojeg je Venezuela optužila za navodno ilegalno posjedovanje oružja od 2016. godine, vratio se kući sa svojom suprugom u subotu nakon što ga je socijalistička vlada neočekivano oslobodila.

Holt je je predstavljen predsjedniku američkoga Odbora za vanjske odnose Bobu Corkeru, koji se u petak sastao s venezuelskim predsjednikom Nicolasom Maduroom, priopćio je Corkerov ured.

Vlada Venezuele oslobodila misionara iz SAD-a, Holta
Vlada Venezuele oslobodila misionara iz SAD-a,  Holta

Do oslobođenja mormonskoga misionara iz Utaha došlo je unatoč pogoršanju američko-venezuelskih odnosa što je prošli tjedan završilo protjerivanjem diplomata i odbijanjem Washingtona da prizna ponovni izbor predsjednika Venezuele Nicolasa Madura  te nametanjem novih američkih sankcija Caracasu.

Govoreći na konferenciji za novinare u Caracasu, ministar komunikacija Jorge Rodriguez izjavio je kako su Holt i njegova supruga Thamy oslobođeni u sklopu napora Maduroove vlade da održe "diplomatske odnose" s Washingtonom.

Venezuelska vlada u subotu je potvrdila da je nakon dvije godine pritvora oslobodila Josha Holta, Amerikanca optuženog za navodno ilegalno posjedovanje oružja i da je on sa suprugom na putu za Sjedinjene Države. 

Predsjednik Nicolas Maduro naredio je oslobađanje što je "potez" koji bi trebao omogućiti dijalog između službenog Caracasa i Washingtona, objasnio je venezuelski ministar komunikacije Jorge Rodriguez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima