Obavijesti

News

Komentari 73

'Mislim da banke neće tužiti, a ako nas tuže, neka, izgubit će'

'Mislim da  banke neće tužiti, a  ako nas tuže, neka, izgubit će'
1

Htjeli smo jednom zauvijek presjeći sa švicarcem. Pa 6, 7 godina samo o tome pričamo. Odlučili smo sve konvertirati, da pustimo ljude da žive, kazao je Lalovac

VIDEO

U RTL Direktu kod Zorana Šprajca gostovao je ministar financija Boris Lalovac, koji se osvrnuo na novi plan Vlade za rješavanje problema s kreditima u  švicarcima te na nove porezne olakšice.

- U razgovoru s poslovnim bankama, kad smo ih pitali koji su im socijalni kriteriji, to su bili oni koje su oni već sami izbacili, ali zaključili smo kako mi imamo širu definiciju. Rekli smo da je njihov posao da vide kako pomoći onima koji ne mogu nikako otplatiti kredite. Ono što su ponudili nije zadovoljavalo naše kriterije, htjeli smo jednom zauvijek presjeći sa švicarcem. Pa  6, 7 godina samo o tome pričamo. Odlučili smo sve konvertirati, da pustimo ljude da žive - kazao je Lalovac.

- Hrvatska Vlada ima pravo regulirati unutarnje tržište, težak je to i bolan proces koji dugo traje, znamo da postoje i direktive EU koje govore o zaštiti potrošača koje treba uzimati u obzir - dodao je.

Na pitanje o tome tko se najviše protivio Vladinoj mjeri za švicarce, Lalovac je dao očekivani odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bankarski sektor, nisu se mogli dogovoriti. Ali kad smo svakoga pojedinačno pitali, i oni su bili za rješenje - kazao je. Istaknuo je i kako vjeruje da banke neće tužiti državu radi nadoknade štete.

- Ja mislim da neće krenuti tužbe, jer je država najveći klijent bankama. Mislim da im to nije pametno. To je spor koji sigurno ne bi dobili ako ja budem ministar, i ako ova Vlada ostane na vlasti - rekao je.

- Nisu vodili upravljanje rizicima, doveli su ljude u dužničko ropstvo, samo želimo da ljudi nastave živjeti - kazao je Lalovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a