Obavijesti

News

Komentari 39

"Mislim da bi bilo korisno da Boris Milošević ode u Knin"

"Mislim da bi bilo korisno da Boris Milošević ode u Knin"

HDZ-ovci su na predsjedništvu stranke razgovarali i o nadolazećem obilježavanju vojno-redarstvene operacije "Oluja" 5. kolovoza u Kninu. Sve je, istaknuo je Plenković, spremno

VIDEO

Očekujem sutra vrlo korisnu, sadržajnu raspravu. Ovaj Zakon je baš primjer poruke one otvorenosti Vlade i parlamentarne većine prema kvalitetnim sugestijama da Zakon bude dugoročno održiv, što bolji i da nam pomogne obnoviti Zagreb onako kako to treba i tehnički i financijski, poručio je premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, nakon sjednice Predsjedništva ispred središnjice stranke.

Na sjednici su raspravljali, dodao je, o aktivnostima koje ih čekaju ovaj tjedan u Saboru. Naime, sutra je na dnevnom redu rasprava o Zakonu o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa, u srijedu Plenković predstavlja izvješće o Vijeću EU i šestomjesečnom predsjedanju Hrvatske Vijećem, u četvrtak o važnim financijskim Zakonima te u petak glasanje. Nakon toga i Vlada i Sabor idu na ljetnu stanku.

Milanović i Plenković zajedno na proslavi Oluje u Kninu
Milanović i Plenković zajedno na proslavi Oluje u Kninu

Na pitanje hoće li biti novaca za obnovu Zagreba i okolice, Plenković je istaknuo kako će "postupno biti." Novinari su ga upitali i hoće li prihvatiti neke amandmane oporbe.

- Ako budu kvalitetni, sadržajni i korisni, dapače - rekao je.

HDZ-ovci su razgovarali i o nadolazećem obilježavanju vojno-redarstvene operacije "Oluja" 5. kolovoza u Kninu. Sve je, istaknuo je, spremno.

- Ovogodišnje obilježavanje bit će nešto drugačije nego ranije zbog vrlo očitih epidemioloških razloga, ali će biti dostojanstveno, kako i treba - rekao je.

Upitan hoće li u Knin ići i SDSS-ov potpredsjednik Vlade, Boris Milošević, istaknuo je kako on osobno misli da bi to bilo jako dobro i korisno.

- Razgovarali smo o tome i još razgovaramo - rekao je dodavši kako razgovaraju još i o tome hoće li onda on ili netko iz Vlade nakon Oluje ići na obilježavanja srpskih stradanja.

- Sve ćemo vam reći do kraja tjedna kad se sve dogovorimo - rekao je.

Milanović će održati govor za Oluju: Ima plan budu li zviždali
Milanović će održati govor za Oluju: Ima plan budu li zviždali

Na pitanje da li bi to bila dobra poruka ljudima i za mentalno zdravlje društva, Plenković je istaknuo kako misli da je naše društvo zdravo.

- A kao drugo, mislim da je ova 2020. godina po mnogočemu bitna - za demografsku konsolidaciju, toleranciju u društvu, za pogled naprijed, za vrlo jasna određivanja prema povijesti, ne samo ovoj recentnoj, i mislim da ćemo naći rješenje. U konačnici, i ova parlamentarna većina je vrlo jasna poruka onog što mi kao najjača stranka s najvećom potporom na ovim izborima o tome mislimo i očekujemo da zajedno s našim partnerima pošaljemo prave poruke - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...