News

Komentari 146

Miss sela: Marija (84) oduševila žiri znanjem talijanskog jezika

Miss sela: Marija (84) oduševila žiri znanjem talijanskog jezika

Baka Marija (84) iz Marindvora kraj Požege uvjerljivo je pobijedila na izboru ljepote i trenutačno je najstarija hrvatska misica. Žiri je osvojila pjevanjem i talijanskim

Imala sam tremu prije izlaska na pistu. Morali su me nagovarati na natjecanje, ali sad jedva čekam sljedeći izbor. Iako sam najstarija u selu, htjela bih opet pobijediti, priča Marija Bičanić.

Baka Marija (84) iz Marindvora pokraj Požege uvjerljivo je pobijedila na izboru ljepote i trenutačno je najstarija hrvatska misica. Lentu i krunu koju je dobila, kaže, čuvat će dok je živa. Marija pretpostavlja da je peteročlani žiri osvojila spontanošću, pjevačkim sposobnostima i znanjem talijanskog.

- Jedan od zadataka bio je brojiti na stranom jeziku, pa sam se poslužila talijanskim i nabrojila do četiri. Kad su me pitali što mislim o predsjedniku Ivi Josipoviću, odgovorila sam kako bih htjela da je mlađi jer je moj tip muškarca - kroz smijeh priča Marija.

Dodaje da je publika posebno živnula i počela plesati čim je zapjevala “Ličanka sam i ličko sam dijete”. Marija se pohvalila kako je ljudima nakon proglašenja pobjednice mahala poput prave kraljice.

Osim lente i krune nagradili su je diplomom, umjetničkom slikom i bocom vina, koja joj je od uzbuđenja ispala iz ruke i razbila se. Titulu prve pratilje odnijela je njena snaha Marica (40). Natjecateljice su, kaže nam, morale ispuniti tri preduvjeta.

- Godine nisu bitne. Nijedna žena nije smjela imati više od 160 kila, morale smo imati barem tri svoja zuba i nismo smjele imati hemoroide - kaže nam Marica.

Dodala je kako je njena svekrva jednoglasno izabrana za misicu, a ona je titulu prve pratilje osvojila jer je bila najljepše odjevena.

Pistom je prošetalo 30 žena iz tri mjesta.

Najčitaniji članci