Obavijesti

News

Komentari 51

Misterij masovne tučnjave i smrti zaštitara: 'Tukli su se svi, a sad pričaju o infarktu...'

Misterij masovne tučnjave i smrti zaštitara:  'Tukli su se svi, a sad pričaju o infarktu...'
4

Policija je privela dvoje ljudi povezanih s incidentom u klubu Aqua u Biogradu. Zasad nikog ne sumnjiče za ubojstvo. Ravnatelj zadarske bolnice rekao je kako je zaštitar bio ozlijeđen

VIDEO

Bio je prvi radni dan, otvorenje sezone. Tisuću i pol mladih u noćnom izlasku u poznatom biogradskom klubu tulumarilo je na koncertu Iće Sikirića. Klub službeno radi do 5 sati ujutro, ali u jednom trenutku izbila je tučnjava. Poziv Hitnoj pomoći u Biogradu upućen je u 4 sata i 3 minute, i to s rečenicom da je bila tučnjava. Medicinska pomoć stigla je za četiri minute i počela pružati pomoć zaštitaru (54) koji je nastradao pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Prevezli su ga u zadarsku bolnicu gdje je, nažalost, preminuo, istaknuli su iz policije.

- Tuklo se 50-ak ljudi, to su bili mladići iz Vrane kontra ovih iz Sv. Filipa i Jakova. U jednom trenutku sve su ih izbacili iz kluba. I oni u se smirili, pa su im dopustili povratak, a oni su krenuli na zaštitara. Zataškava se sve. Nije nam pravo jer su čovjeka počeli tući nečim drvenim, ili nogom od stolca ili dijelom stola - tvrde očevici stravičnih zbivanja u noći na nedjelju u Biogradu.

Hitna stigla prva

Prvi su na mjesto nesreće stigli pripadnici Hitne pomoći. Oni nisu vidjeli tragove nasilja, ali Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar, kazao je da je zaštitar imao tragove ozljeda. Naredili su obdukciju, koju su trebali provesti u nedjelju popodne u šibenskoj bolnici. Iz zadarske policije su kratko priopćili da se u njihovim prostorijama nalaze dvije muške osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje.

Kako je umro zaštitar u klubu nakon tučnjave? Ravnatelj bolnice: Imao je tragove ozljeda
Kako je umro zaštitar u klubu nakon tučnjave? Ravnatelj bolnice: Imao je tragove ozljeda

- U koordinaciji s dežurnom županijskom državnom odvjetnicom, koja je izašla na mjesto događaja, policija je provela očevid, a u prostorijama policije nalaze se dvije muške osobe, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje svih okolnosti ovog događaja. Provedenim mjerama i radnjama policija je za sada utvrdila kako je tijekom večeri u ugostiteljskom objektu evidentirano narušavanje javnog reda i mira te fizički sukobi između više ljudi. Prema nalogu županijske državne odvjetnice, nad tijelom preminulog naređena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti - kratko su izvijestili iz PU zadarske. Oni za sada djelo ne kvalificiraju kao ubojstvo.

- Pravilo je ovdje da su uvijek trojica zaštitara, jedan ima licenciju, drugi rade za 100 eura po noći. Nesretnog čovjeka smo poznavali, radio je ovdje često, i to godinama - dodaju očevici, koji ne skrivaju ogorčenje i sumnjaju da se nešto zataškava o događajima iz noći na nedjelju.

Klub na samoj obali prije je bio popularni disko pa je prije desetak godina promijenio ime u Aqua. Biograđani tvrde da je to sijelo cajki i da se od njih ne da spavati.

‘Bilo je udaranja’

- Uvijek bude neki problem, ali ovo je do sada najteži incident. Nama sve govori da se sad spekulira o srčanom udaru, a mnogi su vidjeli da je bilo udaranja na sve strane - govore očevici koji se okupljaju pred klubom, ali ne žele se predstaviti, a kamoli fotografirati.

Klub je u vlasništvu Daniela Šangulina, inače HDZ-ovog vijećnika u gradu, koji se na naše pozive nije javljao. Njegov otac Tonči Šangulin, dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Biograda, rekao je za portal zadarski.hr kako je 54-godišnjak stradao dok je pokušavao smiriti sukob između dva mladića.

- Nažalost, dogodila se nesreća, no nije bila riječ o masovnoj tučnjavi. Zaštitar se posljednjih dana žalio na zdravstvenu situaciju, koja nije bila dobra, no nije išao liječniku. Kad je krenuo smiriti dva mladića, jednostavno se srušio, nitko ga nije udario - rekao je Šangulin.

Zaštitar preminuo u Biogradu. U klubu ranije izbila tučnjava više ljudi, policija privela dvojicu
Zaštitar preminuo u Biogradu. U klubu ranije izbila tučnjava više ljudi, policija privela dvojicu

Inače, biogradski klubovi poznati su kao mjesta s vrlo turbulentnim noćnim životom, u kojem sudjeluju mnoge zvijezde turbofolka. Biograđani se žale na nesnosnu buku, koja traje cijelo ljeto, ali ovo je prvi slučaj u kojem neki zaštitar nije stigao svojoj kući. Nitko iz kluba nije se javio na telefonske pozive, unatoč javno izvješenom broju na stranicama. Obično se stavi obavijest da se nešto loše zbilo, no u ovom slučaju i to su preskočili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...