Obavijesti

News

Komentari 146

Misterij nesreće na Jarunu: 'Čuo se jak prasak, auto se zapalio!'

Misterij nesreće na Jarunu: 'Čuo se jak prasak, auto se zapalio!'
8

TRAŽE SVJEDOKE Da bi utvrdili kako je vozač (29) Chryslera izletio s ceste i zabio se u drvo, zagrebačka policija građane moli za pomoć

VIDEO

Bila sam u šetnji sa psima na Jarunu. Čulo se nešto kao detonacija. Kad smo došli do trim staze, tamo su već bili policija i Hitna, a dolazili su i vatrogasci, rekla je stanarka koja živi u blizini.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Pokretanje videa...

video vijesti 01:18

Zagrebačka policija izvijestila je da je u prometnoj nesreći na Aleji Matije Ljubeka u bijelom Chrysleru u nedjelju oko 7 sati poginuo jedan čovjek. Prizor na mjestu nesreće šokirao je i našu sugovornicu koja kaže da je vozač autom iščupao stup, udario u drvo koje je puklo, a auto se zapalio. Kako neslužbeno doznajemo, poginuo je Dominik Išaretović (29), igrač futsala iz Sesveta. Bio je član hrvatske futsal reprezentacije osoba s dijabetesom, koja je na natjecanju DiaEuro osvojila više medalja. Kako navode na stranici reprezentacije, Dominik je bio i bivši igrač GNK Dinama i NK Sesvete, a njegovi suigrači su ga iz milja zvala Hulk. U Sesvetama je s obitelji imao Dom za starije i nemoćne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je satima na mjestu događaja obavljala očevid. Dok nisu raščistili cestu, nitko od građana nije mogao vozilom ući do jezera Jarun.

- Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192 - objavili su nakon očevida iz zagrebačke policije.

Zagreb: Na Jarunuskom jezeru automobilom se zaletio u stup i poginuo

U Sirovoj Kataleni u subotu oko 17.45 sati je 22-godišnji Martin Bušentičanin udario autom u zid Vatrogasnog doma i poginuo.

- Nije mu bilo spasa, jer je takvom brzinom udario u zid da se Audi okrenuo u smjeru dolaska. Doktorica koja je došla s Hitnom rekla je da je na mjestu mrtav. Svi koji smo se okupili, a bilo nas je puno, brzo smo se razišli jer to nismo mogli gledati - rekla je žena koja živi u blizini doma.

Odjeknulo poput eksplozije 

Bila je u dvorištu i čula prasak koji je odjeknuo poput eksplozije bombe, a čuo se i u susjedno selo. Martin se vozio od kuće nekih kilometar i došavši do mjesta gdje se cesta račva poput ipsilona, u blagom desnom zavoju produžio je ravno u ugao doma.

Nesretni mladić se početkom godine doselio u rodnu Sirovu Katalenu s majkom koja je otišla s njim živjeti u Zagreb nakon što je Martin završio peti razred osnovne škole. Po riječima susjeda, korona ih je zatekla u rodnom selu i tu su ostali živjeti kod majčine mame.

Vrata obiteljske kuće otvorila nam je baka Marica i izašla u dvorište sva se tresući. Rekla je da ne može ništa govoriti jer je kao oduzeta. Od šoka i boli, ona i njezina kći, koja je samohrana majka, izgubile su svijest nakon što su saznale da je poginuo. Martin je prije nešto više od mjesec dana mijenjao traktor za Audi s čovjekom iz susjednog sela i, po riječima mještana, rijetko je do subote sjedao za volan.

Preminuo u vozilu Hitne 

Muškarac (58) poginuo je u nedjelju oko 11.10 sati u teškoj prometnoj nesreći u Vižinadi kraj Poreča. Vozeći Peugeot iz Crklade prema Vižinadi, neposredno prije oštrog desnoga zavoja koji vodi prema nogometnom igralištu udario je u metalni odbojnik te izletio izvan ceste nekoliko se puta prevrćući vozilom. Iako je Hitna stigla brzo, muškarac je, nažalost, preminuo na putu za pulsku Opću bolnicu.

U Svetoj Heleni u subotu oko 21.20 sati poginuo je 40-godišnjak u Nissanu. On je sletio s ceste u kanal, a potom udario u betonski kolni ulaz.

'Nesreća po istom scenariju' 

U nedjelju ujutro opet izlijetanje s ceste, isti scenarij kao uvijek. Vožnja izuzetno velikom brzinom, rani jutarnji sati, kad je cesta skliska od jutarnje rose, smatra prometni stručnjak i stalni sudski vještak Goran Husinec.

- Naravno, kao i uvijek, auto visoke klase uništen do neprepoznatljivosti. Po siluetama zgužvane olupine mislim da se radi o autu marke Chrysler 300m karavan, koji je vrlo rijedak na našim cestama, a inače slovi kao izuzetno čvrst i siguran auto jer je projektiran za američko tržište, gdje vladaju vrlo stroge sigurnosne norme. Vozač je vjerojatno mislio da je u jakom, čvrstom automobilu - uvjeren je Husinec.

Kaže kako je rijetkost u ovakvim nesrećama da vozač bude sam u automobilu. Ne isključuje mogućnost da je tamo bio i drugi automobil.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...