Obavijesti

News

Komentari 116

Misteriozna smrt: "Bojim se da nam netko ne želi reći istinu..."

Misteriozna smrt: "Bojim se da nam netko ne želi reći istinu..."
11

Vojna kadetkinja Martina Ćuk (22) nastradala je u subotu u akademiji u Zagrebu. U HV-u navode da je istraga u tijeku. Obitelji i prijateljima nitko ništa ne govori

VIDEO

Još neki dan bila je ponosna pripadnica Oružanih snaga, a danas se kući vraća u lijesu . Strašno je to, tužno i pretužno, potiho su u utorak govorili mještani Krašića ne skidajući pogled s plave osmrtnice s koje im se smiješila stradala sumještanka.

Nikome od njih još nije jasno kako je uopće kadetkinja Martina Ćuk (22) poginula , a njezinu smrt nazivaju misterioznom.

Bila je iznimno uspješna studentica 3. godine Kadetske bojne, a iduće godine u ruke je trebala primiti diplomu s časničkim činom poručnika . No otkako su u subotu u 6.45 sati pronašli njezino beživotno tijelo u dvorištu Hrvatskog vojnog učilišta Petar Zrinski na zagrebačkom Črnomercu, nikome nije jasno kako je pala kroz otvoren prozor na četvrtom katu zgrad e, kako se otpočetka spekulira.

POGLEDAJTE VIDEO: Kadetkinja Ćuk nije jedina

Pokretanje videa...

24sata Video 00:46

Kući došla nakon mimohoda

- Posljednji put vidio sam je nakon zagrebačkog mimohoda. Došla je kući iz Zagreba, a starija sestra otišla je po nju. Potom su sjele na kavu. To vam je bila tako krasna cura, ponosna, vedra, prštala je od optimizma i vedrine - govori nam jedan od sumještana.

U pol glasa samo dodaje kako se boji da se prava istina o njezinoj pogibiji nikad neće doznati. Kao i u nedjelju, mještani su nam samo ponovili da je tijekom cijelog školovanja bila odlična i uzorna učenica.

O vojnoj je karijeri, kažu, počela razmišljati u srednjoj školi.

- Ovdje kruži više priča, po jednoj da je pala s četvrtog kata i da su je našli u dvorištu, dok su je prema drugoj našli u sobi. Navodno je bila na rođendanskoj proslavi, ali to su sve rekla-kazala informacije . Vjerujte, nikome od nas zaista nije jasno što se uopće dogodilo, što je istina i kako je Martina stradala. I mi samo želimo doznati istinu - govori nam njezina znanica.

Otkako je iz Krašića otišla na školovanje u Zagreb, Martina je izgubila dosta kontakata s prijateljima iz djetinjstva.

Prijateljice s kojima je ostala u kontaktu u Krašiću ne žive nego dolaze povremeno. Iako smo jednu od njih zamolili da nam kaže nekoliko riječi o Martini, u suzama nam je to odbila i zamolila nas da je pustimo da tuguje za izgubljenom prijateljicom.

Vojska posjetila roditelje

Krašić su u utorak posjetili i pripadnici Oružanih snaga. Nakon polusatnog sastanka sa župnikom zaputili su se do Martinine obiteljske kuće. Iako je obdukcija obavljena, još nema niti jedne službene informacije o smrti ove perspektivne kadetkinje. Kao i prethodnih dana, u MORH-u kažu kako novih informacija nemaju, te da ni s čim neće izlaziti u javnost dok kriminalisti vojne i civilne policije potpuno ne okončaju istragu. A oni i dalje obavljaju niz razgovora s ročnicima, kadetima, kao i sa svima nadležnima na Vojnom učilištu.

Martina je Oružanim snagama pristupila 2012. godine.

Bila je jedna od najboljih, ako ne i najbolja studentica u svojoj klasi.

Svi se prave da ništa ne znaju

Goran Stanzl/Pixsell

Nitko od kadeta i ročnika na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski u utorak nije želio ni zucnuti o pogibiji kolegice Martine Ćuk. Kratko su rekli da je bila najbolja u klasi.

Pokopana uz najviše vojne počasti

Luka Stanzl/Pixsell

Pogrebna povorka krenula je u srijedu u 15 sati ispred krašićke Župne crkve Presvetog trojstva, a Martina je pokopana na krašićkom groblju. Budući da su Oružane snage dogovarale ceremoniju i detalje pogreba, Martina je pokopana uz najviše vojne počasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu