Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

Misterij smrti mladoga šeika: Umro je od droge i alkohola?

Dubai: Rashid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum (33) umro je od, prema službenoj verziji, srčanog udara. Ranije je izgubio tron navodno zbog ubojstva

Reuters
Foto: Reuters
107 komentara

Šeik Rashid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum (33) umro je u subotu. Iako je službena verzija da je umro od srčanog udara, mediji pišu da je navodno imao problema s ovisnošću.

Šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (66), emir Dubaija i potpredsjednik te premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata predvodio je molitvu na pogrebu svojeg sina. 

Prije godinu dana se povukao iz javnosti

Šeik Rashid bin Mohammed koji je bio težak 1,9 milijardi dolara, prije godinu dana se povukao iz javnosti. On je bio najstariji sin emira Dubaija i trebao je naslijediti oca. No 1. veljače 2008. godine izgubio je titulu nasljednika i otac je mlađeg brata Hamdana proglasio prijestolonasljednikom. Tada nije dano nikakvo objašnjenje zašto se emir odlučio na taj potez. Daily Mail piše da je razlog možda taj što je šeik Rashid bin Mohammed  navodno ubio asistenta koji je radio u uredu njegovog oca i to navodno dok je bio drogiran. Nagađa se i da je Rashid bin Mohammed konzumirao i alkohol te da je uzimao steroide. Navodno je išao i na liječenje. Godine 2011. je odustao od predsjedanja olimpijskim odborom Ujedinjenih Arapskih Emirata, a tada se tumačilo da je preopterećen poslom.

Volio je konje

Inače, Rashid bin Mohammed je po završetku školovanja u Dubaiju diplomirao na vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkshireu 2002. Poznat je  po svojoj ljubavi prema konjima. Osvojio je dvije zlatne medalje u jahanju u utrkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao vrli sportaš, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsjedao do 2005., a navijao je za Manchester United.

Emir ima dvije žene i 12 djece

Inače, emir Dubaija ima dvije supruge i 12 djece.  Hind bint Maktoum (53) koja gotovo nikada nije viđena u javnosti rodila je 12 djece te je poznata kao "prva dama Dubaija". Rođakinja je svojeg muža i za njega se udala kada je imala 17 godina, a on je bio 13 ili 14 godina stariji od nje. Vjenčanje je stajalo 100 milijuna dolara i bilo je prvi veliki javni događaj u Dubaiju. Ona je i majka preminulog Rashida. 

Princeza Haya je emirova druga žena.  Ona je kćer bivšeg kralja Jordana Husseina. Za emira se udala 2004. godine. Par ima dvoje djece. 

Inače Šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum ima 24 djece. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message