Obavijesti

News

Komentari 4

Misterij u SAD-u: Troje mrtvih, dvoje nestale djece, majka bježi

Misterij u SAD-u: Troje mrtvih, dvoje nestale djece, majka bježi
1

Američka policija od rujna prošle godine traga za dvoje djece Lori Vallov, majke koja je napokon locirana na Havajima nakon što je njenog bivšeg supruga ubio njen brat, koji je u međuvremenu također preminuo...

VIDEO

Slučaj Lori Vallow, majke iz Idaha, već mjesecima nije urodio smislenim odgovorima. Naime, njenu djecu, 7-godišnjeg Joshuu Vallowa i 17-godišnju Tylee Ryan nitko nije vidio još od rujna 2019. godine. Ona je sad locirana na Havajima, u društvu svojeg novog supruga, a njenog bivšeg supruga ubio je njen brat koji je u međuvremenu također preminuo. 

Havajska policija na otoku je Kauaiu u subotu zaustavila vozilo u kojem su bili Lori Vallow i njen novi suprug Chad Daybell. Pretražili su i njih i vozilo, ali nisu našli ni traga njenoj nestaloj djeci. 

Policija u Idahu kaže da ne postoje dokazi jesu li njena djeca ikad stigla na Havaje. Nakon što su ih pretražili, havajska policija Vallow je predala sudski nalog kojom Odjel za zdravstvo Idaha od nje traži da im preda djecu ili snosi pravne posljedice, piše ABC News

Unatoč svemu, ni Lori Vallow ni njenog supruga policija nije mogla privesti i uhititi. 

Ubojstvo i još jedna nerazjašnjena smrt

Inače, ovaj vrlo zapetljan slučaj prepun nepoznanica započeo je još u srpnju prošle godine. Tada je Charlesa Vallowa, bivšeg supruga Lori Vallow, ubio njen brat, Alex Cox. Cox je rekao da je Charlesa ustrijelio u samoobrani, no istraga tog slučaja traje i dalje. 

U prosincu 2019. preminuo je i sam Alex Cox pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Naime, rezultati njegovog toksikološkog nalaza još se uvijek čekaju. 

Mjesec dana nakon smrti supruga, Lori Vallow se iz Phoenixa preselila u istočni Idaho sa svojom djecom. Šira rodbina tada se počela brinuti jer su kontakti s njenom djecom bili sve slabiji, a onda i potpuno prestali. Djecu nitko nije vidio još od studenog, a Vallow nikad nije prijavila njihov nestanak. 

Umrla je i bivša supruga Lorinog novog supruga

Ako ste mislili da ne može biti zamršenije - 19. listopada prirodnom je smrću umrla supruga Chada Daybella, novog Lorinog supruga. Dva tjedna kasnije oni su se vjenčali. 

U studenom ih je oboje posjetila policija koja je reagirala na dojave rodbine koja nije mogla ostvariti kontakt s djecom. Oni su im rekli da djeca žive s rodbinom u Arizoni. Kratkom provjerom utvrđeno je da to nije istina. 

Kada se policija sljedećeg dana opet pojavila na vratima Lori Vallow, ni on, a ni njen suprug više nisu bili tamo. 

Tada je započela i istraga smrti Tanny Daybell, bivše supruge Chada Daybella. Sud je u prosincu 2019. naložio ekshumaciju njenog tijela, a u Chadovoj je kući policija pronašla i zaplijenila 43 uređaja, uglavnom telefona i računala. 

Rezultati autopsije tijela Tammy Daybell još nisu stigli, a policija Chada trenutno traži jer se sumnja da je uključen u smrt svoje supruge i nestanak djece Lori Vallow. 

Djed i baka nude nagradu za informacije o nestaloj djeci

Larry i Kay Woodcock, djed i baka nestale djece, ponudili su 20 tisuća američkih dolara osobi koja ima informacije o njihovim unucima. Oni su uvjereni da je Charles Vallow ubijen te da Lori i Charles pripadaju vjerskom kultu. Također, kažu da je Charles bio u strahu za svoj život nakon što je u veljači 2019. podnio zahtjev za razvod. 

On je u zahtjevu naveo da je Lori uvjerena da ju je Bog poslao kako bi radila na dolasku Isusa Krista u srpnju 2020. godine. 

S druge strane, Charles Daybell u svojem je blogu pisao da je imao iskustva na rubu smrti što mu je omogućilo da vidi budućnost. Također, napisao je nekoliko knjiga o apokalipsi temeljenoj na učenjima Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk