News

Komentari 19

Misteriozna bolest pokosila Indiju, već 350 hospitaliziranih

Misteriozna bolest pokosila Indiju, već 350 hospitaliziranih

VIše od 350 osoba je hospitalizirano, a jedna je osoba umrla od posljedica misteriozne bolesti koja hara u Indiji...

U indijskoj državi Andhra Pradesh identificirana je nova misteriozna bolest koja se širi ubrzanim tempom, prenosi BBC News.

Smatra se da je najmanje jedna osoba umrla od ove neidetificirane bolesti, a preko 350 osoba je hospitalizirano zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

Liječnici izvješćuju kako se velik broj hospitaliziranih pacijenata požalilo na mučninu, a neki su imali problema i s nesvjesticom.

- Osobe oboljele od ove neidentificirane bolesti, naročito djeca, počele su iznenada povraćati. Neki su se i onesvjestili i imali napadaje - rekao liječnik u bolnici u Eluru

Vlasti još uvijek istražuju pravi uzrok bolesti koja je pokosila grad Eluru ovog vikenda.

Državni tajnik Jaganmohan Reddy obavijestio je javnost da je bolest još uvijek nepoznatog uzroka te da specijalni medicinski timovi rade na istraživanju istog. 

Minstar zdravstva Alla Kali Krishna Srinivas izjavio je da su svi hospitalizirani pacijenti bili negativni na koronavirus. Uzorci krvi pacijenata nisu otkrili nikakve naznake virusne infekcije.

- Isključili smo onečišćenje vode ili zagađenJe zraka jedne od uzroka bolesti. Zasada još uvijek ne znamo pravi uzrok. Ovo je neka tajanstvena bolest i samo će laboratorijskom analizom biti moguće otkriti što je to točno - rekao je ministar zdravstva.

Indija se i dalje nastavlja boriti i s pandemijom korona virusa. Zemlja je to s drugim najvećim brojem slučajeva zaraženih Covid-19 virusom. Indijska država Andhra Pradesh smatra se jednom od najpogođenijih država, sa više od 80000 zaraženih.

 

 

Najčitaniji članci