Obavijesti

News

Komentari 18

Sjednica je trajala pet minuta: HDZ nije imao većinu u Vijeću

Sjednica je trajala pet minuta: HDZ nije imao većinu u Vijeću
5

Iako HDZ ima 12 vijećnika, njihov prijedlog za izbor mandatnog povjerenstva dobio je samo 11 glasova. Nisu došli svi vijećnici te stranke. Izostala je košarkašica Mišura

VIDEO

Sjednica Gradskog vijeća Šibenika u utorak je trajala samo pet minuta jer najjača stranka u vijeću - HDZ nije uspjela sastaviti većinu. Prijedlog ove stranke za izbor mandatnog povjerenstva nije dobio potreban broj glasova pa je sjednica prekinuta prije nego je počela. 

HDZ je na izborima dobio gradonačelnika s razlikom od 400 glasova, ali je u Gradskom vijeću dobio samo 12 od 25 mandata. SDP-u je pripalo devet, a po dva nezavisnim listama Stipe Petrine i Ante Gašperova Čače. Očekivalo se da će Čače podržati HDZ, ali to se nije dogodilo.

- U pregovorima sam tražio ispunjavanje naših predizbornih obećanja, ukidanje vijećničkih naknada u Gradskom vijeću i naknada u nadzornim odborima. Također, tražio sam i mjesta u nadzornim odborima gradskih poduzeća. Sve to sam dobio, ali je zapelo na legalizaciji bespravne gradnje. HDZ nije pristao da izjednačavanje cijene komunalne naknade za sve građane, odnosno povrat novca uplaćenog prije smanjenja cijena komunalne naknade. Bio sam suzdržan kako bih i sebi i HDZ-u dao vremena da sagledamo postoje li zakonske mogućnosti za povrat novca građanima - rekao je Čače.

- Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić kaže da su građani svoje rekli na izborima kad su izabrali vlast HDZ-a, a da je sve ostalo je na svijesti i savjesti onih koji bi trebali imati odgovornosti prema građanima. 

- Da kod nas postoje demokratski uzusi, svi bi podržali konstituiranje Gradskog vijeća. U demokratskim državama na protokolarnim stvarima se ne prave problemi - rekao je Burić.

Iako HDZ ima 12 vijećnika, njihov prijedlog za izbor mandatnog povjerenstva dobio je samo 11 glasova. Razlog tomu je to što na konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća nisu došli svi vijećnici te stranke. Izostala je košarkašica Antonija Mišura. Iako je najljepša sportašica nedavnih Olimpijskih igara pred izbore tvrdila da će uspjeti uskladiti treninge, utakmice i rad u Vijeću, već na prvoj sjednici se pokazalo da to nije moguće. Mišura je, naime, u Francuskoj, na europskom prvenstvu u ženskoj košarci.

-  Mi smo to dopustili i nije na njeno mjesto došao zamjenik. Antonija Mišura nastupa za hrvatsku reprezentaciju, što je i za nju čast i sveta obveza - rekao je dr. Burić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca