Obavijesti

News

Komentari 165

Mjere štednje: MUP je platio kasko samo za jedno vozilo

Mjere štednje: MUP je platio kasko samo za jedno vozilo
1

U Državnom uredu za središnju nabavu kažu da je lani MUP kupio 82 nova automobila i motocikla, među njima i 12 presretača. Potrošili su 20,145.975,11 kn

VIDEO

Policajci će odsad, kako bi MUP uštedio u proračunu, svu štetu koju eventualno počine na službenom automobilu - plaćati sami. Trošak štete svaljuju na leđa policajaca jer je MUP prestao plaćati police kasko osiguranja!

- Najoštrije protestiramo - zgroženi su informacijom u Sindikatu policije Hrvatske (SPH).

- U voznom parku imamo 3225 automobila. Kasko je uplaćen samo za jedno vozilo – potvrdio je informaciju o neplaćanju kaska Dušan Miljuš, glasnogovornik MUP-a.

Koje je to vozilo, nije precizirao. U Državnom uredu za središnju nabavu kažu da je lani MUP kupio 82 nova automobila i motocikla, među njima i 12 presretača. Potrošili su 20,145.975,11 kuna. No ni lipe na kasko.

- Policajci moraju biti u vozilima koja imaju kasko. Zar će građani trpjeti jer će policajac prvenstveno morati paziti da ne očeše auto jureći spasiti nečiji život?! Netko jako ‘mudar’ je rekao da je to ušteda. Naprotiv, to može biti veća šteta nego korist, o sigurnosti da i ne govorimo - ljuti su u SPH.

- Policajci očito moraju biti robovi - ogorčen je i Siniša Mihelić, predsjednik Općeg sindikata. Uvjeren je kako će ova informacija, za koju kaže da je MUP skriva od policajaca, negativno djelovati na njihov rad.

- Ovo nam je prvi glas. Pa kako misle da ćemo mi namiriti štetu? Pa ne idemo se autima namjerno zabiti u zid. Tko je tu lud? Mislimo da ćemo odsad morati paziti na aute, a ne na ljudske živote. Vozit ćemo 20 km/h pa kad stignemo, stignemo - ogorčeni su policajci s kojima smo razgovarali.

U MUP-u kažu da je svaki policajac dužan nadoknaditi štetu koju namjerno ili krajnjom nepažnjom nanese državi. U SPH traže da MUP odmah plati kasko za sva vozila, a u Općem sindikatu su uvjereni da bi bilo novca da MUP iz svog proračuna nije kupio i aute za štićene osobe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...