News

Komentari 1

Mjesec dana od tragedije: Osmero mladih iz Posušja u BiH preminulo s nepunih 20 godina

Mjesec dana od tragedije: Osmero mladih iz Posušja u BiH preminulo s nepunih 20 godina

Osmero studenata je zajedno slavilo Novu godinu u jednoj vikendici, a u jutarnjim satima su pronađeni mrtvi. Kako su pokazali rezultati analize krvi, došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom

Na današnji dan, 1. veljače, prošlo je točno mjesec od nezapamćene tragedije u mjesto Tribistovo na putu za skijalište Blidinje kada je na novogodišnje jutro, uslijed trovanja ugljičnim monoksidom, smrtno stradalo osmero mladih iz Rakitna i Posušja. U tragediji koja je duboko potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

POGLEDAJTE VIDEO: Tragedija u Posušju u BiH

Ovi studenti prve godine sveučilišta u Mostaru i Splitu su zajedno slavili Novu godinu u jednoj vikendici, a u jutarnjim satima su pronađeni mrtvi. Kako su pokazali rezultati analize krvi, kod svih osam osoba došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

Prema preliminarnom izvještaju nakon vještačenja koja su obavljena na licu mjesta, a kako  je to potvrđeno iz MUP-a ZHŽ-a, utvrđeno je da su agregat, dimnjak i peć na drva tehnički bili ispravni.

Također, tijekom dosadašnje istrage, sve ukazuje na to da su ispušni plinovi iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice, odnosno, ugljični monoksid kroz poluotvoreni prozor napunili prostoriju u kojoj se nalazilo osmero mladih i koje je taj otrov relativno brzo i usmrtio.

Pomoćni objekt je, ustanovljeno je, bio potpuno zatvoren, a od prostorije u kojoj su se nalazili stradali dijelio ga je samo jedan prozor, koji je nađen napola otvoren. U Tužiteljstvu ZHŽ-a čekaju službenu potvrdu tih nalaza, prenosi Dnevnik.ba.

Najčitaniji članci