Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
61 komentara

'Mještani Murtera nisu znali da su zaraženi, ne vrijeđajte ih!'

Nikako nismo zaslužili da se žitelji naše Općine zbog svih nemilih događaja ocrnjuju i vrijeđaju putem društvenih mreža. Ova situacija je teška za sve nas i molim vas nemojte je još više otežavati, kaže Turčinov

61 komentara

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov poslao je priopćenje kako bi pojasnio kako je zaraza korona virusom stigla na taj hrvatski otok. Podsjetimo, od srijede, otok Murter je prvo mjesto koje je u potpunoj karanteni u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ponukan netočnim navodima u nekim od medijskih objava tijekom posljednjih dana, želim pojasniti slijed događaja u našoj Općini. Među prvim smo lokalnim jedinica samouprave koje su zabranile rad ugostiteljskih objekata, prilagodili (skratili) radno vrijeme trgovina prehrambenih proizvoda, uveli mjere "jedan po jedan" na šaltere u zatvorenim prostorima.

U dogovoru s doktoricom opće prakse Tatjanom Salamun Markov, aktivirao sam lokalni stožer civilne zaštite Općine Murter- Kornati, koji je donio odluku o hitnom zatvaranju svih ugostiteljskih objekata na dan 16. ožujka (ponedjeljak), što je čak 5 dana prije nego li su istu odluku donijeli Županijski i Nacionalni stožer. Epidemiološka analiza je ustvrdila da se zaraza dogodila u subotu 14. ožujka, a simptomi među zaraženima su uslijedili tek u četvrtak 19. ožujka. Smatra se da su naši sumještani zaraženi od strane vanjskog faktora nepoznatog podrijetla. Bez simptoma, nesvjesni da su zaraženi, neometano su se kretali po Murteru, niti ne sluteći da su opasni i pod infektom, poglavito unutar kruga svojih obitelji od subote do četvrtka. Nakon pojave simptoma stavili su se samoizolaciju, zatražili upute liječnika opće prakse te nadležnih epidemiologa. Od trenutka saznanja, zaraženi žitelji Murtera postupali su u skladu s uputama i lokalnog i Županijskog i Nacionalnog civilnog stožera, što oni mogu potvrditi , i jesu, u konačnici.

VIDEO: ALARMANTNO STANJE Murter je u karanteni: Na cesti postavljene trake sa šiljcima...

U subotu, 21.03.2020. osobno sam zatražio da Županijski civilni stožer predloži mjere karantene za Murter. Karantenu smo zatražili kako bismo spriječili daljnje širenje zaraze izvan granica našeg mjesta da bi zaštitili susjedne općine, grad Šibenik i cijelu Županiju, te žitelje naše Općine koji nisu kontaminirani virusom. Smatram da nikako nismo zaslužili da se žitelji naše Općine zbog svih nemilih događaja ocrnjuju i vrijeđaju putem društvenih mreža. Ova situacija je teška za sve nas i molim vas nemojte je još više otežavati javnim linčem. Ovo što se dogodilo kod nas može se lako dogoditi i drugdje, stoga molim da ostali uče iz našeg primjera te budu oprezni i pridržavaju se uputa svojih načelnika, gradonačelnika i Nacionalnog stožera civilne zaštite RH - zaključio je Toni Turčinov.

POGLEDAJTE ŠTO JE ZNANSTVENIK GORDAN LAUC REKAO O KORONA VIRUSU: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message