Obavijesti

News

Komentari 1

Mještani Novoselaca: "Strah nas je da most ne propadne..."

Mještani Novoselaca: "Strah nas je da most ne propadne..."
6

Slavonci napominju da mostom prolaze i kamioni koji voze teške terete te je pravo čudo da dosad nitko nije stradao. Svakog dana ispod njega u Orljavu klizi zemlja

VIDEO

Stanovnici Novoselaca kod Pleternice godinu i četiri mjeseca žale se na problem mosta u blizini željezničkog prijelaza na ulazu u selo. Kažu kako je most oštećen prošle godine u svibanjskim poplavama te kako je prijelaz njime od tada sve opasniji. Pukotine su, u što smo se i sami uvjerili, vidljive sa strane te ispod mosta zbog čega se kao posljedica poplava pomaknuo nekoliko centimetara. 

Slavonci napominju kako njime prolaze i kamioni koji prevoze teške terete te je pravo čudo da dosad nitko nije stradao. Svakog dana ispod njega u Orljavu klizi zemlja te je s jedne strane mosta nastala ogromna rupa. 

Mihael Hnatyšyn/24sata

- Svakog jutra ovuda prolazimo automobilima kad idemo na posao u Požegu ili Pleternicu, a most polagano propada i klizi. Očito treba propasti do kraja da bi se nešto poduzelo. Upozoravamo nadležne da se to što prije riješi, ali nitko ni da mrdne prstom. Stalno obećavaju da će ga obnoviti no sve stoji na mjestu. Nitko od radnika ovdje niti jednom nije bio - kažu nam razočarani mještani Novoselaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dosad nitko nije ništa poduzeo kako bi se šteta sanirala iako su im, tvrde, odgovorne osobe iz Županijske uprave za ceste rekle da će se stanje popraviti u najbržem mogućem roku. Jedino upozorenje da nešto nije u redu s mostom je znak koji stoji uz oba ruba ceste više od godinu dana. 

Gradska uprava zna za problem, ali nitko ništa ne poduzima

U gradskoj upravi Pleternice, u čijem se sastavu nalaze Novoselci, potvrdili su nam da su upoznati s problemom. Rekli su i kako su u kontaktu s nadležnima koji bi trebali sanirati štetu. Zašto se toliko dugo čeka na popravak nisu nam znali objasniti. 

- Objekt je u nadležnosti Županijske uprave za ceste, a prema informacijama koje imamo ide u sanaciju putem programa sanacije cestovne infrastrukture oštećene u poplavama 2014. godine. Za sve detaljnije informacije molim da se obratite Županijskoj upravi za ceste . poručila nam je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. 

U Županijskoj upravi za ceste tvrde da je most tehnički ispravan te da nije ugrožena stabilnost njegove konstrukcije. Kažu i kako su oštećenja nastala na njemu predviđena za sanaciju temeljem programa obnove i saniranja posljedica elementarne nepogode uslijed poplava prošle godine. Na problem su se osvrnuli i u Hrvatskim vodama. Istaknuli su kako pomažu u sanaciji korita vodotoka u zoni mostova no mi to na terenu nismo vidjeli. Korito je, uvjerili smo se, puno drveća, smeća i zemlje koja leži preko vode.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)