Obavijesti

News

Komentari 267

Mladi poduzetnik zbog Linića i Porezne napušta Hrvatsku

Mladi poduzetnik zbog Linića i Porezne napušta Hrvatsku
1

Firmi "Trillenium" Hrvoja Prpića stigla je kazna Porezne uprave i Ministarstva financija. Njegov virtualni trgovački centar će nastaviti poslovati iz Engleske

VIDEO

Hrvoje Prpić, nekadašnji suosnivač lanca trgovina HG Spot, odlučio je potpuno povući sve svoje poslovanje iz Hrvatske. Prpić je s HG Spotom bio mladi uspješni poduzetnik, a nakon toga i tzv. "poslovni anđeo" koji je ulagao u nove projekte. Odluku o povlačenju je objavio na Facebooku zbog ponašanja Porezne uprave i Ministarstva financija koji su ga "nepošteno i nezakonito kaznili". Kazna je stigla za njegovu tvrtku Trillenium, virtualni trgovački centar.

Trgovački centar Trillenium će nastaviti poslovati iz Engleske, a hrvatski će pustiti da propadne, najavio je Prpić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Evo to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj. Ovo što imam ovdje to ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću (g. Linić zahvaljujem na otvaranju očiju).

Ja sam oduvijek vjerovao da su državni službenici jadnici koji će napraviti sve samo da zadrže posao, ali sam imao povjerenje u sudstvo da sve to ispravi. Tako je i prije dvije godine došao porezni inspektor u Trillenium, mjesec dana sjedio i kad nije našao ništa rekao nam:

"Ja na žalost nešto moram pronaći, tako mi je rekla šefica da se ne vraćam dok nešto ne nađem."

I onda se odlučio na račune našeg dizajnera da su neispravni jer kako on kaže nemaju JMBG (imaju OIB i zakon kaže da je dovoljan OIB, ali on je rekao da moraju imati i JMBG). Na našu izjavu da je to glupost i da što to radi odgovorio nam je:

"Znam, ali ja moram nešto naći. Gledajte, vi se žalite na presudu, a ja se neću žaliti na žalbu pa ćete to riješiti na sudu.".

Iako sam bio ljut rekao sam sebi:

"Državni službenici su bijednici, ali zato postoji sud da to ispravi."

Naravno uložili smo žalbu i čekali na rješenje. Porezna je naravno u međuvremenu zablokirala sredstva u visini PDV-a tih računa (60-tak tisuća kn).

Danas stiže rješenje suda u kojem kažu da se žalba odbija i da PDV koji je dizajner UPLATIO u proračun ostaje u proračunu, ali da ga mi ne možemo koristiti jer dizajner nije ispravno napisao račun.

Nije bitno niti to što je on ispravio račun da odgovara nekom službeniku (ne i zakonu jer je zakonu odgovarao otpočetka). I ne samo to, nego mi zaračunavaju kamate na PDV koji su držali kod sebe pa sve do današnjeg dana. Kamate na novac koji su čuvali da mi ga netko ne ukrade?

Ako sve bude u redu s Trilleniumom, očekujemo ulaganje od 2 milijuna eura i vjerujte mi da ću učinite sve da niti jedna kuna ne dođe na ovo tržište. Ako će i biti programera iz ove male, korumpirane državice morat će se preseliti u neku drugu jer ja ovdje više ne radim."

- Žalit ćemo se Upravnom sudu na rješenje, ali to neće promijeniti moju odluku. Povlačim sve poslovanje iz Hrvatske - rekao nam je Prpić.

Prpić kaže da je u Trillenium uložio preko milijun eura i u srijedu ima prezentaciju u Londonu i pregovore s tvrtkom vrijednom 6 milijardi funti. Ako sve uspije, kaže, ulaže dodatnih 2 milijuna eura u tvrtku. Samo ovoga puta u Englesku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.