Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić (18) se srušio na satu tjelesnog, spasili su mu život

Mladić se srušio na igralištu, a život mu je spasila brza reakcija profesorice i ostalih djelatnika škole te brza intervencija Hitne pomoći. Učenik nije u životnoj opasnosti

A. Thomas
Foto: A. Thomas
20 komentara

Učenik (18) iz Imotske gimnazije u petak se srušio za vrijeme sata tjelesno-zdravstvene kulture na školskom igralištu. Njegove kolege i profesorica odmah su dotrčale do njega. Profesorica je za Slobodnu Dalmaciju rekla kako je vidjela da nešto nije u redu te je mladića okrenula na bok, a kada mu je opipala bilo na vratu kaže da ju je uhvatila panika.

Profesorica ističe kako je mladiću odmah počela masirati srce, ali se nije pomicao.  Ostali učenici bili su u panici, a ona je otrčala u školu potražiti pomoć. Netko je pozvao Hitnu pomoć, a profesorica je skupa sa školskim pedagogom pokušala reanimirati mladića.

- Vidio sam da je situacija krajnje ozbiljna, prikopčali smo dječaka na respirator i u samom vozilu masirali mu srce. Nismo se zaustavljali na hitnoj, već odmah produžili u Split u bolnicu - rekao je liječnik. Srećom, mladić je sada stabilno te je izvan životne opasnosti. 

Možda vas zanima i ovo:
Message