News

Komentari 27

Mladića privela policija jer nije imao osobnu, uzeli mu i mobitel

Mladića privela policija jer nije imao osobnu, uzeli mu i mobitel

Uzeli su mi mobitel tako da nisam mogao javiti roditeljima da me voze u policiju. Tražio sam da mi daju mobitel da barem roditeljima javim gdje me voze, ali nisu mi dopustili, priča Patrik Naumovski

Patrik Naumovski (18) bezbrižno se vozio biciklom po Malešnici u pratnji prijatelja kad ih je na rotoru rotoru ispred pekarnice Arena zaustavila policija u civilu. Tražili su od njih osobne iskaznice, a automobil u kojem su bili nije bio označen policijskim oznakama. 

- Zaustavili su nas doslovno na rotoru, predstavili se kao policajci i zatražili osobne iskaznice. Mi smo se u tom trenutku nasmiješili jer ovo nije prvi put da nam se to događa u kvartu. Ja svoju osobnu iskaznicu nisam imao kod sebe, zaboravio sam je kod kuće. Nazvao sam odmah roditelje da mi daju OIB kako bi me policija identificirala. Pitao sam ih zašto su nas zaustavili i zatražio njihov broj značke jer su me tako savjetovali roditelji kada sam ih nazvao. I onda su nastali problemi - ispričao je Patrik za Večernji list. 

Iako je policija bez problema mogla utvrditi identitet mladića putem OIB-a, nisu vjerovali da je to on te su ga odlučili privesti u postaju. 

- Uzeli su mi mobitel tako da nisam mogao javiti roditeljima da me voze u policiju. Tražio sam da mi daju mobitel da barem roditeljima javim gdje me voze, ali nisu mi dopustili. U automobilu su mi rekli da idem u postaju pa da „vidimo hoću li im se i idući put nasmiješiti“. Ali najveći šok sam doživio kad smo došli u postaju. Stavili su me u pritvor iza rešetaka s još nekim čovjekom. Pitao sam ih je li to baš neophodno budući da je moj jedini prekršaj bio taj što sam zaboravio osobnu i mogu li pričekati roditelje bilo gdje drugdje samo ne u pritvoru jer nemam pojma što je taj čovjek s kojim sam bio zatvoren uopće napravio. Rekli su da ne može, da nemaju sad vremena i zaključali me iza rešetaka - ispričao je Patrik koji je na kraju završio u policijskoj postaji Črnomerec. 

Unatoč tome što je punoljetan, Patrikove roditelje nitko nije obavijestio o privođenju već je to učinio njegov maloljetni prijatelj K.P. koji je u trenutku bio s njim. 

Otac privedenog Patrika, Damir Naumovski, bio je šokiran kad je čudo da su priveli sina. 

- Znam da po zakonu imaju pravo na to ako nema osobnu, ali po mojem mišljenju ovdje je riječ o tipičnom iskazivanju sile nad mladićima koji u životu nisu napravili ni jedan prekršaj, dapače, svi od reda su super dečki, pristojni, normalni, znam ih sve još od malih nogu. Žalosno je, ako postaviš neko pitanje policajcu koje mu se ne sviđa, da završiš iza rešetaka jer nemaš osobnu kod sebe. Mogli su mu napisati kaznu na licu mjesta, dobili su OIB kojim su sigurno također na licu mjesta mogli utvrditi identitet. Ali nisu. Odlučili su očigledno kvartovske mladiće „naučiti pameti“ i jednog od njih zbog toga doslovno zatvoriti iza rešetaka. Zamislite kako se osjeća jedan običan mladić koji je tek napunio 18 godina kada u sat vremena završi iza rešetaka – rekao je Damir. 

Patrik je iste večeri pušten uz kaznu od 200 kuna, a Damir je priznao kako mu nije jasno zbog čega su sinu oduzeli mobitel. 

 

Najčitaniji članci