News

Komentari 2

Mladić (24) u stanu skrivao strojnice, bombe, pištolj i travu

Mladić (24) u stanu skrivao strojnice, bombe, pištolj i travu

U autu je sakrivao četiri pištolja, dvije ručne bombe, a u stanu još više toga uz pripadajuće streljivo. Mladić (24) je uz to imao 1,4 kilogram marihuane pakiran u staklenim posudama

Riječka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

U sklopu istrage provedena je pretraga doma, prostorija i vozila koje 24-godišnjak koristi na području Kraljevice, a gdje je pronađeno različito oružje i druga eksplozivna sredstva koje je neovlašteno posjedovao.

Tako je u domu i ostalim prostorijama pronađena automatska puška marke Crvena zastava M-70, kalibra 7,62 s pripadajućim spremnikom, strojnica Ero kalibra 9x19 mm s dva pripadajuća spremnika, metalni prigušivač pucnja, zatim pištolj marke Walther kalibra 6,35 mm s pripadajućim spremnikom, ukupno 258 komada vojnog i drugog streljiva, ali i 1400 grama droge marihuane, pakirane u staklenim posudama, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

U vozilu 24-godišnjaka su pak pronađena dva pištolja Marke Crvena zastava M-70 i M-57, kalibra 7,65 i 7,62 mm s pripadajućim spremnicima, jedan pištolj marke Browing kalibra 6,35 s pripadajućim spremnikom, rezervna cijev za pištolj te marke. Zatim jedan pištolj marke Tokarev TT 33 kalibra 7, 62 mm s pripadajućim spremnikom, dvije ručne bombe M-75, 56 komada različitog streljiva, kao i oko 40 grama marihuane

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 24-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te za dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Najčitaniji članci